♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kolektif'ten iki yeni kitap!


Yayıncılıkta 10 yılı geride bırakan Kolektif Kitap yolculuğunu yeni kitaplarla sürdürüyor. Yürümek, Adım Adım ve Yumuşaklığın Gücü raflarda ve web üzerinden satış sitelerinde! Özellikle “Riske Övgü” ile tanışıp hayran olduğumuz Fransız filozof ve psikanalist Anne Dufourmantelle’in yeni kitabı “Yumuşaklığın Gücü”nü coşkuyla karşılıyor ve göz atmadan geçmemenizi öneriyoruz.

Yumuşaklığın Gücü
Fransız filozof ve psikanalist Anne Dufourmantelle’in okuyucularımızla tanıştırdığımız Riske Övgü kitabından sonra, yeni kitabı Yumuşaklığın Gücü ile bizi eğiten, yatıştıran, rahatsız eden, ama hepsinden önce bize bir şekilde daima, her an dokunan önemli bir metin ile karşınızdayız.

“Yumuşaklık bir muamma… Karşılamak ile vermekten müteşekkil bir ikili harekete eklenmiş, ölümle doğumun imzaladığı geçişlerin eşiğinde beliriyor. Kendi yoğunluk derecelerini taşıdığı, sembolik bir kuvvet olduğu ve şeyler ile varlıklar üzerinde dönüştürücü bir kabiliyeti bulunduğu için de bir güç. […] Bana içini dökenleri dinlerken, her kişisel deneyimde yumuşaklığı duydum. Onun direniş kuvvetini ve ele gelmez sihrini ‘aktarım’ dediğimiz gizemde hissettim. Dünyayla ilişkisine bakınca gördüm ki yumuşaklık ilk olarak yaşamı taşıyan, kurtaran ve geliştiren bir zekâ...” - Catherine MALABOU

Yürümek, Adım Adım
Kitapları 38 dile çevrilen Erling Kagge aynı zamanda üç kutup mücadelesini yürüyerek tamamlayan ilk Norveçli kaşif... Kuzey Kutbu ve Güney Kutbu'na giden Kagge Everest Dağı'nın zirvesine çıkan Kagge, Yürümek, Adım Adım'da yürümek ve sessizlik üzerine konuşuyor:

"Kısa yürüyüşler de yaptım, uzun yürüyüşler de. Şehirden şehre de yürüdüm, köyden köye de. Gün boyunca da yürüdüm, gece boyunca da. Sevgililerimden uzaklaştığım yürüyüşler de yaptım, dostlarıma yaklaştığım yürüyüşler de. Ormanların derinlerinde, yüce dağlarda, karla kaplı engin düzlüklerde, şehirlerin yaban bölgelerinde yürüdüm. İçim sıkkınken de yürüdüm, sevinçten havalara uçarken de. Dertlerimden kaçmak için yürüdüğüm de oldu. Acı çekerken de yürüdüm, mutluyken de. Nerede olursam olayım, neden olursa olsun hep yürüdüm. Dünyanın sonuna kadar yürüdüm – gerçekten."

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template