♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Life by Ella : Geri Durmak Yok


Hayata karşı duruşun bir yaşı yoktur. Her yaşta fikirler, olaylara verilen kararlar ve tepkiler değişir. Hepsinin ilk oluşumları da çocukluktan gençliğe adım attığımız yaşlardır. Ne olmak istediğimizi de yavaş yavaş düşünmeye başladığımız yaşlar belki de hata yapmaktan en az korktuğumuz dönemdir. Apple Tv’nin bu ayki yenisi “Life by Ella” izleyicisini o yaşlara geri dönmeye çağırıyor.

2 Eylül itibariyle başlayan dizi, yarımşar saatlik on bölümden oluşuyor. Ailecek izlenecek bir eğlencelik olmanın yanı sıra Ella’nın akranlarına mesajlar da veriyor. Zaten o mesajlar sayesinde Apple tv projeye onay vermiş olmalı. Dizinin yaratıcıları Tim Pollock ve Jeff Hodsden. İşe Disney dizisi “Zack & Cody”nin senaryo grubunda başlayan ikili, “A.N.T. Farm”ın ardından ilk dizilerini yaratmışlardı. 2015 yılında başlayan “Richie Rich” iki sezon sürse de kimseyi memnun etmemiş ve ikilinin de ilk eksisi olarak hanelerine yazılmıştı. “Bunk'd”ın senarist kadrosunda çalışarak durumu toparladıktan sonra ikinci denemeleriyle karşımızdalar. Türün tüm gerekli bilen, hedef kitlesini de iyi tanıyan ikilinin dizisi yine sürpriz değil ama yayımcısının Apple olması azımsanmayacak denli sürpriz. Başka bir kanal ya da platformda yayına başlayacak olsa kimsenin ilgisini çekmeyecek bu sayede merak uyandırdı. Kadrosunda da parlak isimler yokken bu derece düz bir yapımın Apple Tv gibi çizgisi, çıtası belli bir yerde oluşu az buz değil zira. “The Big Show Show”dan hatırlanabilecek Lily Brooks O'Briant esas kızı canlandırırken ona Aidan Wallace, Jackson Dollinger, Artyon Celestine, April Marshall-Miller ve Nyla Turner gibi genç isimler eşlik ediyor. Rebecca Metz, Kevin Rahm ve Mary Faber de kadronun yetişkin tamamlayıcıları.

Ella ile tanışıyoruz. Erkek kardeşi, anne ve babasıyla çekirdek ailenin üyesi… 13 yaşında. Onu yaşıtlarından ayıran şey ise kanseri yenmiş olması. Teşhis, hastanede yatış, kemoterapi derken süren uzun tedavinin ardından kendisini toparlamış. Zor zamanları ve hastalığı yendikten sonra önemli eşikte olması da dizinin konusunu oluşturuyor. Neye hazır olup olmadığına dair soru işaretleri arasında yeniden sıradan yaşama uyum sağlama çabasını izliyoruz. Sadece onun değil elbette tüm ailenin yaşamı değişmiş. Örneğin kardeşi Grady kendisini geri planda kalmış hissediyor. Okulda da herkesin ona sürekli Ella ile ilgili bir şeyler demesinden muzdarip. Babası Carl, tedavi boyunca işinden ayrılıp Ella ile ilgilenen olmuş. O yüzden kaygıları sürüyor ve kontrol manyaklığına varacak denli titriyor kızının üstüne. Annesi Joanne ise süreçte çalışmaya devam eden taraf olduğu bir parça eksiklik hissediyor. Gelelim Ella’ya. Zor bir süreci atlatmış ve hayata bakışı değişmiş. Bugün yaşıyorum mottosu ile hareket ediyor. Hiçbir şey karşısında geri durmamaya kararlı… İlk adımı yeniden okula dönerek atan Ella on bölüm boyunca yaşadığını hissetmenin mesajlarını veriyor. Sezon finali de bir başka önemli eşikle ikinci sezona pas atarak yapılmış.

“Life by Ella”, derdini derli toplu anlatan dizilerden. Pollock ve Hodsden hedefledikleri şeyi gerçekleştirerek pozitif bir dizi yaratmış ama dümdüz ilerleyen bir drama olmuş daha çok. Eğlendirmeyi, güldürmeyi unutmuşlar. 13 yaşı anlatan dizi biraz fazlaca derinleşme çabasıyla kime sesleneceği konusunda kuşkular yaratıyor. Sahi bu diziyi kim izler diye sorulduğunda verilebilecek net bir cevap yok. Onlu yaşlar için fazla durağan, fazla ciddi kalıyor. Hiçbir eğlencesi, şenliği ya da güldürüsü yok. Sonraki yaş gruplarının da ilgisini çekebilecek bir şey yok. Yetişkinler içinse sadece kanserli çocuğu olanlara rehber kıvamında bir seyirlik olabilir en fazla. Verdiği mesajları kimin alacağı da bir diğer muamma… O yaşların hayatı yaşama kaygısını gütmesi, yarın ölebilirsin bugün her şeyi yaşa diye düşünmesine gerek yok. Hedef kitlesi konusundaki bu kafa karışıklığının altında kalan dizi ikinci sezon onayı alır mı bilinmez ama Apple Tv’nin en kötülerinden biri olarak unutulmaya aday.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template