♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kasırga Sonrası Hayat ve Caz: Treme e2'de Başlıyor!

Treme, Katrina Kasırgası'ndan üç ay sonra hayatlarını yeniden kurmaya çalışan New Orleans'ın renkli insanlarının öyküsünü anlatıyor.

Treme adını, New Orleans'ın önemli yerleşim bölgelerinin birinden alıyor. 2005 yılının Ağustos ayında ortalığı kasıp kavuran Katrina Kasırgası'nın hayatlarını yerle bir ettiği insanların öyküsü. Kasırga sırasında her şeylerini yitirmiş olan insanların hayatlarını yeniden kurma çabalarını tüm renkliliğiyle yansıtacak olan dizi, şehirde yaşanan siyasi çıkar çatışmalarıyla toplu konut yolsuzluklarını da mercek altına alacak, ceza ve adalet sistemini sorgulayacak.

New Orleans kültürünün vazgeçilmez parçası olan müzik de Treme’de çok önemli bir yer kaplıyor. Oyuncuların seslendirdiği şarkıların yanı sıra dizide birçok ünlü caz ve rock müzisyenini de izleme fırsatı bulacağız.

New York Times yazarı Alessandra Stanley, Treme'nin "New Orleans'ın kasırga tarafından bile yok edilemeyen yaşama sevinci"ni çok iyi yansıttığını düşünüyor. İzleyicilerden ve eleştirmenlerden aldığı olumlu tepkiler sayesinde Treme ilk sezonun sonunda ikişer dalda hem Grammy, hem de Emmy ödülüne aday gösterildi.

Treme bu akşamdan itibaren her perşembe 23:00'de e2 ekranlarında...

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template