♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İnsan ölüm ânı gelip çattığında kimdir?


Yaşayan en ilgi çekici yazarlardan Jenny Erpenbeck Bütün Günlerin Akşamı’nda bizi 20. yüzyıl boyunca Galiçya’dan Viyana’ya, Moskova’dan Berlin’e uzanan farklı kültürel coğrafyalarda, farklı siyasal iklimlerde, tek bir ömrün kucaklayabileceği olası hayatlarda dolaştırıyor. 

İnsan kaç kere ölebilir? Ölüm ânı gelip çattığında kimdir? Bütün Günlerin Akşamı bir yolculuk: Küçük tesadüflerle başka zamanlara, başka mekânlara sürüklenen, bir yanıyla hep aynı ama aslında farklı yaşanan tek bir hayatın yolculuğu. Bir ömür seyri. Çünkü bir kez başlayan bir hayat için günün sonu hep akşam ve orada ölüm var. 

“Erpenbeck, çağımızın en iyi ve en kışkırtıcı yazarlarından biri.”  Michel Faber, The Guardian
 
#yirminciyüzyıl #avrupatarihi #savaşlar #nazizm #stalinizm #viyana #moskova #berlin

Bu kitaba ilgi duyanlar için ek öneriler: Sophie Mackintosh: Su Kürü; Kenzaburo Oe: Kurbanı Beslemek; Mahir Güven: Ağabey; J.M Coetzee: Utanç; Iris Murdoch: İtalyan Kızı 

JENNY­ ERPENBECK,­1967’de­ Doğu­ Berlin’de ­doğdu.­1988-1990 ­yılları ­arasında­ Berlin ­Humboldt Üniversitesi’nde­ tiyatro ­öğrenimi­ gördü.­ 1990-1994­ arasında­ ise­ Hanns­ Eisler­ Müzik­ Yüksekokulu’nda­ Ruth­ Berghaus,­ Heiner­ Müller­ ve­ Peter­ Konwitschny’nin­ öğrencisi­ olarak­ müzik tiyatrosu­ yönetmenliği ­eğitimi­ aldı. ­Bir ­süre ­Graz­ Operası’nda ­reji ­asistanı ­olarak ­çalıştı.­1990’lı yıllarda­ öykü ­ve ­oyun­ dallarında ­ürün ­verdi.­ 2008’de­ yayımladığı ­ilk ­romanı ­Gölün Sırrı’yla ­dikkat­ çekti. Mainz­ Bilimler­ ve ­Edebiyat ­Akademisi ­ve ­PEN ­Almanya­ üyesi­ olan ­Jenny ­Erpenbeck,­ Berlin’de yaşıyor. Gidiyor, Gitti, Gitmiş ­yazarın­ son ­romanı. 

Bütün Günlerin Akşamı / Jenny Erpenbeck
Çeviri: Regaip Minareci
Dizi: Can Çağdaş
Tür: Roman
Sayfa sayısı: 272
Fiyat: 31,50 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template