♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Düşle gerçek birbirine karışınca…


Yılın son günü, kavurucu bir sıcak, Buenos Aires’in Flores semtinde inşaatı bir türlü tamamlanamayan lüks bir apartman. Geçici olarak binanın tepesinde yaşayan Şilili bir aile ve apartmanı mesken tutan gizemli hayaletler… Hayaletler sınıf savaşlarından antropolojiye, cinsellikten felsefeye uzanan Hayaletler özgün bir César Aira klasiği.

Hayaletlerin saati henüz gelmemişti. Artık günün yirmi dört saati belirecekler miydi? Yoksa bugün yılın son günü olduğundan özel bir durum mu söz konusuydu? Belki de yuvarlak gözle-rini fal taşı gibi açmış, bön bön kendisini izliyor olmalarının sebebi buydu. Ona bir şey söy-lemek, bir teklifte bulunmak istiyorlardı sanki.

#latinamerikaedebiyatı #ölüm #yaşam #sınıfçatışması #şili #arjantin #antropoloji

Bu kitaba ilgi duyanlar için ek öneriler: Samanta Schweblin: Ağızdaki Kuşlar / Mario Vargas Llosa: Kent ve Köpekler / Fleur Jaeggy: XX’in Erkek Kardeşiyim / Patrick Modiano: En Uzağından Unutuşun / Sibyille Berg: Uyuyan Adam

Hayaletler’e ilgi duyanlar için ek öneriler: Samantha Schweblin: Ağızdaki Kuşlar, Mario Vargas Llosa: Kent ve Köpekler

CÉSAR ­AIRA,­1949’da ­Arjantin’de ­doğdu.­1967’de­ Buenos­ Aires’in,­ halen ­yaşadığı ­ve ­kimi eserlerine­ mekân­ seçtiği ­Flores­ semtine­ taşındı.­ Denemeler,­ makaleler ­ve ­tiyatro ­oyunları ­kaleme ­aldı. Franz ­Kafka,­ Jane­ Austen,­William­ Shakespeare, ­Jan ­Potocki­ ve ­Antoine­ de ­Saint- Exupéry’den­ eserler­ çevirdi.­ 1996’da­ Guggenheim­ bursu­ kazandı.­ Buenos­ Aires ­ve ­Rosario ­üniversitelerinde Rimbaud, Copi,­ Pizarnik,­ Mallarmé ­ve ­yapılandırmacılık ­konulu ­dersler ­verdi.­1990’lardan ­beri­ onlarca ­kısa  romana­ imza­ attı ­ve ­eserleri ­birçok­ dile ­çevrildi.

Hayaletler / César Aira
Çeviri: Emrah İmre
Dizi: Can Çağdaş
Tür: Roman
Sayfa sayısı: 128
Fiyat: 18,00 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template