♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Sel Yayıncılık’tan Geceyarısı Kitapları yenileri


Sel Yayıncılık “Geceyarısı Kitapları” dizisine dört yeni kitap ekledi. 25 yazarlı kolektif kitap “444” merak uyandırırken, Arthur Rimbaud’un devrim ateşi “Kâhinin Mektupları”, Georges Bataille’nin romanları “Madam Edwarda” ve “Ölü Adam” da raflarda yerini diğer kitaplar.

444
444, bir çağrı notu gönderdiğim -kendim dahil !- 30 davetlinin 25'inden gelen olumlu yanıtla yola koyuldu ve gerçekleşti. Neden çıkış noktasına kitabın açılış sayfasında yeralan fotoğrafı seçtiğimi soranlar oldu, okurlardan da merak edenler çıkabilir : 2020 ilkyazı herkes için bir kader-kısmet kuyusunu açmıştı – dibindeki aynaya bakanlar farklı imgeler görecekti. EB

Şavkar Altınel - Emre Ayvaz - Enis Batur - Yiğit Bener - Çağlayan Çevik - Oğuz Demiralp - Armağan Ekici - Gültekin Emre - Tuncer Erdem - İsmail Ertürk - İpek Göldeli - İzzet Göldeli - Murat Gülsoy - Tarık Günersel - Nilüfer Güngörmüş - Nilüfer Kuyaş - Murat Menteş - Sevin Okyay - Nihat Özdal - Ali Özgür Özkarcı - Levent Şentürk - Fatma Tülin - Orçun Türkay - Ertuğ Uçar - Doğan Yarıcı
Derleyen: Enis Batur * Türü: Öykü * 108 Sayfa * 18 TL

Kâhinin Mektupları * Arthur Rimbaud
Rimbaud.
Şair.
Kâhin.

Ardından yazılan her dizeye yankısını kazıyan iki mektup. Şairin manifestosu. Koşulsuz modernliğe davet. Devrim ateşi.

Ayberk Erkay'ın derleyip çevirdiği Kâhinin Mektupları, Arthur Rimbaud'nun 1871 tarihli iki emsalsiz mektubunu, Batı şiiri ve düşüncesinin dönüm noktası olan bu edebi çığlığı, elyazmaları ve açıklamalarla birlikte sunuyor.

...şair doğmuş olmak gerek ve ben şair bildim kendimi...
Özgün Adı: Lettres du Voyant * Çeviren: Ayberk Erkay * Türü: Mektup * 119 Sayfa * 20,00 TL

Madam Edwarda * Georges Bataille
Paris'in çıplak, rutubetli, ıssız sokaklarında şehvetin, dehşetin, arzulu ve meraklı bir bedenin izini nefes nefese sürebilmek; herkes kendi Tanrı'sının peşindeyken Madam Edwarda'yı bulabilmek...

Zifiri karanlık Edwarda'nın siyah kadifeden pelerinini yutarken, Georges Bataille kâh sendeleyerek kâh tökezleyerek dikenli tellerle çevrili sınırlarda yaraları kanatıyor.
Özgün Adı: Madame Edwarda * Çeviren: Yaşar Avunç * Türü: Roman * 46 Sayfa * 16,00 TL

Ölü Adam * Georges Bataille
Kapı usulca aralanıyor; titrek bacakları, saçlarından sızan yağmur damlaları ve mantosunun altına gizlediği çıplaklığıyla bir kadın ölümü içeri taşıyor.

Şafak sökerken ölüm, şehvet ve cerahat yüklü bedenlerin arasında inatçı, direngen bir tavırla dört dönüyor.

Fransız yazınının en cüretkâr kalemlerinden Georges Bataille ellerini karanlığa, irine, ölüme ve tere buluyor; duymak istemediğimiz ne varsa bir bir kulağımıza fısıldıyor.
Özgün Adı: Le Mort * Çeviren: Yaşar Avunç * Türü: Roman * 59 Sayfa * 16,00 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template