♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Girls with Balls : Oyun Vakti Falconlar!

Her korku/gerilim filmi bize aynı şeyi işaret eder: Ormana gitmeyin! Hele de kırsaldaysanız, yolunuzu kaybettiyseniz ormana dalmayın. Türlü yaratığından hayaletine, avcısından yamyamına ne ararsanız vardır. En iyisi yolu kullanın ve sabahı çıkarmaya bakın… Özellikle Amerikan filmlerinin sık işlediği konuya Avrupa’dan minik bir suçlu zevk dokunuşu var karşımızda: Girls with Balls. Korku/gerilim ile komediyi harmanlayan 2018 yapımı Belçika Fransa ortak yapımı film seyircisine şarkı ile sesleniyor: “Gelin ve bana kulak verin / Bir voleybol takımının öyküsünü dinleyin / Tenise benziyor bu spor / Ama raket yerine el kullanılıyor / Takımın bütün oyuncuları / Az çok seksiydi / Diğer ortak noktalarıysa / Film bitmeden hepsinin ölmesi / Falcon'lar / Falcon'lar.”

İlk temelleri 2012’de atılan filmin senaryosu aradan geçen yıllar içinde değişince son şeklini vermek Jean-Luc Cano ve Olivier Afonso’ya kalmış. Özel efektçiyle kameramanın ortaklığı bir ilk film, ilk deneme. Kısa filmler ve video oyunları için senaryo yazmış Cano ilk kez bir uzun metraj sinema filmi tecrübesinde. 2001 yılından bu yana yüze yakın filmde özel efektçilik yapan Afonso da ilk kez yönetmen koltuğuna oturmuş. Setlerinden içinden gelmiş olmanın verdiği cesaretle kolları sıvadıkları filmin oyuncu kadrosu da hayli mütevazı. Manon Azem, Tiphaine Daviot, Camille Razat, Anne-Solenne Hatte, Deneen Melody, Louise Blachère ve Margot Dufrene’den oluşan kızlar takımı sıkı dizi takipçileri için tanınmış simalar. Denis Lavant da onlara eşlik edenlerin en bilinen ismi.

Açılışını başta belirttiğim şarkıyla yapan film sonrasında maçta alıyor soluğu. Falcons adlı voleybol takımı şampiyonluk sayıları için oynuyor ve kazanıyor. Biraz kirli, biraz sert oynuyorlarsa da kupayı alıp kaçarak karavana atlayıp yollarda alıyorlar soluğu. Yedi kız ile koç bir süre gittikten sonra yolun kapandığına dair işareti görüp sağa kırıyorlar. “Hell-Jeim” yazan yola girip buldukları otelde tuhaf tiplerle karşılaşıp istenmediklerini anlayınca geceyi karavanda geçiriyorlar. Sabah olduğundaysa maskeli adamlarla dolu bir topluluk tarafından uyandırılıyorlar. Ormanda mahsur kaldıklarını anlayan voleybol takımı böylece hayatlarının en tehlikeli oyununu onları avlamak isteyenlere karşı oynamaya başlarlar…

Korku/gerilim klişelerini ödünç alıp kanlı bir fantastik şenliğe dönüştüren Girls with Balls, canlı renklerle gündüz vakti oynanan şen şakrak bir oyun. Yer yer küfürbaz, yer yer seksi ama hareketi bir an durmuyor. Temposu ve akıcılığı artarak ilerliyor. Suçlu zevke dönüşebilecek rahatlıkla göstermeye dayanabilecek bir filmken doğru seçimler yapıyor. Zorunluluktan bir araya gelmiş gibi duran yedi benzemez kızdan oluşan takımı aksiyona sürerken onların gevezelikleri dışında hiçbir şeye prim vermiyor. Karşılarındaki avcı grubunun tek bir repliği yok. Şiddet sahnelerini estetize ederken, kanı bolca kullanıyor. Yedi voleybolcu kız var ama kıyafetleri maç kıyafetlerinden öteye geçmiyor. Kızları cinsel obje olarak kullanmıyor. Öpüşmeler, tecavüzler, çıplaklık gibi gösterme merakları yok. Kovalamaca sahnelerinden sallanan göğüslere bile meyletmiyor. Tek derdi aksiyonu işletmek ve efektleri eğlenceli şekilde kullanarak ortaya bir şenlik çıkarmak. Kopan kafalar, dövüş sahneleri, vahşi ölüm sahneleri mevcut ama hepsi tozpembe görünüyor. Afonso filmi sürekli kontrolünde tutarak eğlendirmeyi amaçlıyor ve bunu da başarıyor.

Prömiyerini 2018 Eylül’ünde Amerika’da Fantastic Fest’te yapan film beğeniyle karşılanmış ve yolculuğunu festivallerde sürdürmüş. İngiltere’de Grimmfest’te aldığı iki ödülle de bunu taçlandırmış. 26 Temmuz itibariyle Netflix üzerinden seyirciyle buluşan film herkesi kendi deyimiyle taşaklı kızları izlemeye çağırıyor. Gece yarısından sonra topluca izlenip eğlenilesi filmler listenize eklemenizde fayda var. 77 dakikalık eğlence garanti…

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template