♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Polat Özlüoğlu’ndan Yeni Öyküler: Peri Kızı Af Buyrun

“Günlerden Kırmızı” ve “Hevesi Kirpiğinde” ile tanıyıp sevdiğimiz öykücülerden Polat Özlüoğlu’nun üçüncü öykü toplamı güzel bir sıçrayışla Can yayınları etiketiyle raflarda.

Polat Özlüoğlu’nun daha çok kadın dilinin hâkim olduğu, en temel meseleleri odağına alan öykülerden oluşan Peri Kızı Af Buyrun’da, anne-evlat; kadın-erkek; buyuran-boyun eğdirilenlerin ilişkilerini ele alıyor. Cinsiyetçilik, zorbalık, tahakküm, eşitsizlik, kader ve ölümlülük gibi temalar ışığında anlatılan bu çağımızın masalları ne göz boyuyor ne de rahatlatıyor. Aksine, kimi gözlerini koyu karanlığa dikiyor, kimi isyanı dillendiriyor, kiminde de tutkular çağıl çağıl akıyor.

"… Biraz sonra uyanacak mahalle ve herkes beni görecek. Gün aydınlanınca gözlerini benden alamayacaklar. Beni seyredecekler. Kırk satırlık merakları dinecek inşallah. Ben de onları izleyeceğim keyifle. Gözlerindeki şaşkınlığı, tiksinmeyi, iğreti merhameti, acımayla harmanlanmış nefreti, ayıplayan bakışları görecek ve hepsine aymazlıkla bakıp utanmadan yüzlerine gülecek, arsızca etimi, merak ettikleri her yerimi, bütün fazlalıklarımı, deliklerimi, deliliklerimi bir bir göstereceğim bütün mahalleye."

#erkekegemen #cinsiyetçilik #tahammülsüzlük #zorbalık #kader #erkekşiddeti #aileiçiçatışma #fanilik #kadın

Peri Kızı Af Buyrun’a ilgi duyanlar bunları da sevecektir: 
Engin Türkgeldi: Orada Bir Yerde; Hikmet Hükümenoğlu: Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri; Barış İnce: Sarsıntı 

POLAT ÖZLÜOĞLU, 1974’te İzmir’de doğdu. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü’nde okudu. Çeşitli dergi ve gazetelerde öyküleri yayımlandı. 2015 yılında ilk öykü kitabı Günlerden Kırmızı ve 2017 yılında ikinci kitabı Hevesi Kirpiğinde çıktı.

Peri Kızı Af Buyrun / Polat Özlüoğlu
Dizi: Can Çağdaş
Tür:  Öykü
Sayfa sayısı: 152
Fiyat: 19,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template