♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Jale Sancak’ın Yeni Öykü Kitabı “Belki Yarın” 11 Kasım’da Raflarda!

Yepyeni yayınevi hep kitap’ın yerli edebiyat dizisinden ilk kitabı Belki Yarın, 11 Kasım’da okurlarla buluşuyor. Türk dilinin ustalarından Jale Sancak’ın yeni öykü kitabı Belki Yarın, sıradan sanılan sıra dışı hayatları insanın içini titreten bir gerçeklikle aktarıyor.

Yetişkin, çocuk edebiyatı ve sanat alanlarında Türkiye’den ve dünyadan seçkin kitapları yayımlamak üzere yola çıkan hep kitap, yerli edebiyat dizisinin ilk kitabı olarak Belki Yarın’ı okurlarla buluşturuyor.

Jale Sancak’ın yeni öykü kitabı Belki Yarın, toplam 11 öyküden oluşuyor. Sıradan sanılan sıra dışı hayatları insanın içini titreten bir gerçeklikle aktaran bu öykülerde neler, kimler yok ki? Bataklığın yuttuğu hayatlar, hep aynı rüyayı gören bir kadın, bir palyaçonun kırık aşkını kaleme alan bir yazar, karşı kıyıya ulaşmak için ölümü göze alanlar, ıssızlığıyla can yakan bir ada, sahaflara düşen yaşam hikâyeleri, son otobüsün garip yolcuları, hayatı hep gece gibi yaşayan Tekgül, Kevser ve Alev… Ve umut kesilmeyen, her şeyin ertelendiği yarın. Yanı başımızda yaşananlara ayna tutan öykülerin etkisinden kolay kolay kurtulamayacaksınız.

11 Kasım’da hep kitap etiketiyle raflardaki yerini alacak olan Belki Yarın, 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında da TÜYAP 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşacak.

JALE SANCAK: Yazmaya şiirle başladı. Şiirleri 80’li yıllarda edebiyat dergilerinde yayımlandı, radyofonik oyunları ise TRT radyolarında oynandı. İstanbul Televizyonu’nda yayımlanan “Ömrüm Ömrüm” programında danışman ve metin yazarı olarak görev aldı. Açık Radyo’da kültür sanat ve söyleşi programları hazırlayıp sundu. Mırıl Mırıl Münevver adlı öyküsü TV filmi olarak çekildi.  İlk üç kitabı ise Can Yayınları tarafından yayımlandı. Daha sonraki öyküleri Sel Yayıncılık, Doğan Kitap ve Kırmızı Kedi yayınevleri tarafından kitaplaştırıldı. 2001 yılında Haldun Taner Öykü Ödülü’ne, 2014 yılında Fırtına Takvimi adlı romanıyla Duygu Asena Roman Ödülü’ne değer bulundu. Yapıtları Almanca ve Bulgarcaya çevrildi ve bu ülkelerde kitap olarak yayımlandı. Konuk yazar olarak Almanya’nın çeşitli kentlerinde edebiyat günlerine ve okumalarına katıldı. Galapera Sanatevi’nin kurucusudur. 2015 yılında Tiyatro Kara Kutu’da yazdığı tek kişilik oyunu yönetti ve oynadı.

Belki Yarın / Jale Sancak
Hep Kitap, Kasım 2016
96 Sayfa
12 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template