♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Doğru Bildiğimiz Yanlışlar, Hakikat Sandığımız Masallar... : Bildiğin Gibi Değil “Osmanlı”

Can Yayınları okurlarını hınzır, eğlenceli ve merak uyandırıcı yeni bir seriyle tanıştırıyor: Bildiğimiz Gibi Değil. Mustafa Alp Dağıstanlı’nın doğru bildiğimiz yanlışlar ve bidiğimizi sandığımız haikakatlere dair soru-cevap şeklinde hazırladığı serinin ilk kitabı “Osmanlı” raflarda...

Bildiğin Gibi Değil serisinin ilk kitabı olan Osmanlı, yanlış bilinen “doğrulara”, bildiğimizi düşündüğümüz “hakikatlere”, soru-cevap şeklinde hazırlanmış yapısıyla müdahale ediyor.

Mustafa Alp Dağıstanlı, hem meraklısı için hem de tarihe başka bir yönden bakmak isteyenlere kıvamı yerinde, neşeli bir üslupla “Osmanlı dünyasının ne büyük bir çeşitlilik, ne şaşırtıcı gerçekler barındırdığını” gösteriyor. Gerçeklerin uydurmalardan daha çekici, daha değerli, daha anlamlı olduğunu anlatmak istiyor. Aynı zamanda Osmanlı dünyasında keyifli bir gezintiye çıkarıyor.

Bir üçgenin iç açılarının toplamı kaçtı?
 “Fast food” var mıydı?
Kimler sakal bırakamazdı?
Halk, padişahı görünce neden hasır yakardı?

Her biri saygın kaynaklardan derlenen ve akademik çevreler tarafından kabul gören bu bilgiler ışığında hem Osmanlı'ya dair son derece ilginç şeyler öğrenecek hem de dost meclislerinde keyifli sohbetler eşliğinde bu öğrendiklerinizi paylaşmak için can atacaksınız. 

BİLDİĞİN GİBİ DEĞİL OSMANLI
Yazar: Mustafa Alp Dağıstanlı
Sayfa sayısı: 272 Sayfa
Fiyatı: 21 TL
Yayın tarihi: 8 Kasım 2016


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template