♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

hep kitap’tan Yüksek Dozda Bir Psikolojik Gerilim Romanı : Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum

Ödüllü yazar Iain Reid’in dünyada çok ilgi gören psikolojik gerilim romanı Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum, 11 Kasım’da hep kitap etiketiyle okurlarla buluşuyor. Adsız kadın kahramanın, terk etmeyi düşündüğü erkek arkadaşı Jake’le çıktığı araba yolculuğuyla başlayan Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum, okuru hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bir dünyaya götürüyor.

Yepyeni yayınevi hep kitap, polisiye/gerilim serisinde ilk olarak bir “ilk romanı”, Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum’u okurlarla buluşturuyor. Bu ilk romanıyla psikolojik gerilim türünün başarılı örneklerinden birine imza atan Iain Reid, bundan böyle adından sıkça söz ettireceğe benziyor. Daha önce kaleme aldığı kitaplarla kurgudışı eser kategorisinde farklı ödüller kazanan Reid, insan psikolojisinin derinliklerinde dolanırken yalnızlığın hangi boyutlara varabileceğini yetkin bir dille anlatıyor. Begüm Kovulmaz’ın çevirisiyle okurlara ulaşan kitap, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bir dünyanın kapılarını açıyor.

Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum, okuru ilk sayfadan itibaren içine alacak, şaşırtıcı sonuyla benlik, irade ve ilişkiler hakkında bir kez daha düşündürecek, gerilim dozu yüksek bir roman. 

Iain Reid’in kaleminden Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum (I’m Thinking of Ending Things), 11 Kasım’da hep kitap etiketiyle raflardaki yerini alırken, 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında da TÜYAP 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşacak.

"Reid, kurgunun bütün araçlarını ustaca kullanarak kimlik arayışının psikolojik bir işkenceye dönüşünü anlatıyor." Kirkus Reviews

"Iain Reid gerilimi felsefe ve psikolojiyle harmanlayarak tüyler ürpertici bir romana imza atmış." Publishers Weekly

"Son derece cesur ve özgün." The Chicago Tribune

"Korkunuz ve huzursuzluğunuz her sayfada katlanarak artacak." Entertainment Weekly

Iain Reid’in ilk kitabı One Bird’s Choice, en iyi kurgudışı kitap kategorisinde verilen CBC Bookie Ödülü’ne layık görüldü ve birçok dile çevrildi. Son kitabı The Truth About Luck, Globe and Mail gazetesi tarafından 2013’ün en iyi kitaplarından biri seçildi. Reid’in deneme ve inceleme yazıları The National Post, Elle Magazine, The Classical ve The New Yorker gibi Kuzey Amerika’nın önde gelen yayın organlarında yayımlandı. 2015 yılında, otuz yaşın altında kurgudışı eser sahibi Kanadalı yazarlara verilen RBC Taylor Emerging Author Ödülü’nü aldı. Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum Queen’s University’de tarih, İngiliz Edebiyatı ve felsefe eğitimi gören yazarın ilk romanı. Reid, Meat adını vereceği yeni romanı üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum / Iain Reid
Çevirmen: Begüm Kovulmaz
Hep Kitap, Kasım 2016, Polisiye
184 Sayfa
17 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template