♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

hep kitap’tan Çocuklara Yeni Kahramanlar : “Küçük Bay Tilki ve “Tavşancan ile Faresu”

hep kitap, çocuk edebiyatına Küçük Bay Tilki ve Tavşancan ile Faresu dizileriyle adım atıyor! Franziska Biermann’ın ödüllü Küçük Bay Tilki dizisinden iki, Axel Scheffler’in yazıp resimlediği Tavşancan ile Faresu dizisinden ise 4 kitabı, 11 Kasım’da hep kitap etiketiyle raflarda yerini alacak.

Küçük Bay Tilki’nin iki macerası, okul çağındaki okuyucularla buluşuyor! Franziska Biermann’ın yazıp resimlediği Kitapsever Bay Tilki ile Bay Tilki ve Kırmızı İp, Süheyla Kaya’nın çevirisiyle okurlara ulaşıyor. Troisdorf Resimli Kitap Ödülü ile Falltaus dem Rahmen Edebiyat Ödülü’nü kazanan seri, Stiftung Buchkunst’ta da “En Güzel Kitap” adayı oldu. Kitapları büyük bir iştahla yiyen Küçük Bay Tilki’nin yaşadığı olaylar Kitapsever Bay Tilki’de, uluslararası üne kavuşan bir yazar olan Bay Tilki’nin maceraları ise Bay Tilki ve Kırmızı İp’te minik kitap tilkilerini bekliyor.

Tüm dünya çocuklarının zevkle okuduğu Gruffalo’nun çizeri Axel Scheffler’in yazıp resimlediği Tavşancan ile Faresu dizisi ise 4 kitapla birden okul öncesi dönemdeki çocuklara sesleniyor. Arkadaşlık, paylaşma, sorunlara çözüm bulma temalarının öne çıktığı kitapların resimleri de görsel bir şölen sunuyor. The Guardian’ın “İç rahatlatan, mizah dolu bir hikâye” olarak tanımladığı dizinin Tavşancan ile Faresu Karlı Gün, Tavşancan ile Faresu Süper Oyuncak, Tavşancan ile Faresu Korkunç Canavar ve Tavşancan ile Faresu Küçük Su Birikintisi kitapları, Berrak İdiman tarafından Türkçeleştirildi.

11 Kasım’da hep kitap etiketiyle raflardaki yerini alacak olan, Küçük Bay Tilki ve Tavşancan ile Faresu serilerinin kitapları, 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında da TÜYAP 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşacak.

KÜÇÜK BAY TİLKİ
Yazan, resimleyen: Franziska Biermann
Çeviren: Süheyla Kaya

Kitapsever Bay Tilki
Küçük Bay Tilki’nin kitaplarla olan ilişkisi diğer okurlardan çok farklıdır. Bay Tilki edebi tat aldığı kitapların kütüphanede değil de midesinde durmasını tercih eder. Kitapları büyük bir iştahla yemek gibi sıra dışı zevki olan Bay Tilki, bu merakı nedeniyle olmadık olaylar yaşar. 

Bu kitap, düşsel ve renkli albenisiyle okuma açlığının nasıl acı verebileceğini gösteriyor. Bütün kitap tilkilerinin okuma açlığına yenik düşecekleri kesin.  DIE ZEIT

Bay Tilki ve Kırmızı İp
Küçük Bay Tilki, uluslararası üne kavuşan bir yazar olmuştur. Kitabı çoksatanlar listesine girer ve filme çekilir. Fakat bu kez başka bir sorun ortaya çıkar. Bir sonraki kitabı için aldığı tüm notları ve karalamaları çalınmıştır. Bay Tilki bu işin peşini bırakmamaya kararlıdır.   

Derin anlamı olan harika bir hikâye… Komik, süslemesiz. Bu arada edebiyat dünyasına birkaç iyi düşünülmüş iğneleyici, alaycı imada da bulunuyor. NDR 1

FRANZISKA BIERMANN: 1970 yılında Almanya’da dünyaya geldi. Hamburg Meslek Yüksek Okulu’nda İletişim ve Resim öğrenimi gördü. Rüdiger Stoye’den çocuk kitaplarının resimlenmesi konusunda eğitim aldı. Çocuk ve gençlik kitapları çizeri ve grafiker olarak çalışıyor ve ailesiyle birlikte Hamburg’da yaşıyor.


TAVŞANCAN ile FARESU
Yazan, resimleyen: AxelScheffler
Çeviren: Berrak İdiman

Tavşancan ile Faresu Karlı Gün
Tavşancan ile Faresu karda oynamaya bayılırlar ama nasıl bir kardanadam yapacaklarına bir türlü karar veremezler. Bu tatlı hikâyede iki arkadaşın nasıl anlaşmaya vardığını, nasıl birlikte eğlendiğini okuyacaksınız.

Tavşancan ile Faresu Süper Oyuncak
Faresu, Tavşancan’ın skuterine binmeyi çok ister ve skuteri kapıp kaçar! Tabii ki işler yolunda gitmez. Çok geçmeden Faresu, Tavşancan’ın yardımına ihtiyaç duyar. İyi bir arkadaş olmaya ve özür dilemeye dair tatlı bir hikâye...

Tavşancan ile Faresu Korkunç Canavar
Faresu neşeyle kek yaparken korkunç bir canavar gelir! Faresu çok korkar. Canavarın kostüm giymiş Tavşancan olduğunu anladığında işler değişir. Cesur olmak ve paylaşmak üzerine eğlenceli bir hikâye...

Tavşancan ile Faresu Küçük Su Birikintisi
Tavşancan ile Faresu oyun oynarken o kadar eğlenirler ki Tavşancan tuvalete gitmeyi unutur. Bir anda yerde küçük bir su birikintisi belirir. Tuvalet eğitiminin zorluklarını anlatan bu hikâyede iki arkadaşın birbirini utandırmadan bu olayın üstesinden nasıl geldiğini göreceksiniz.

“İç rahatlatan, mizah dolu bir hikâye.” The Guardian

AXEL SCHEFFLER: 1957 yılında Hamburg’da doğan Axel Scheffler, 1982’de İngiltere’ye taşındı. Bart Sanat Akademisi’nde öğrenim gördü. Scheffler, uluslararası başarıya elliden fazla dile çevrilen ve yıllardır çoksatanlar listesinden düşmeyen Julia Donaldson’ın The Gruffalo kitabını resimledikten sonra ulaştı.



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template