♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Afşin Kum'dan İlk Roman: Sıcak Kafa

Afili Filintalar’daki yazılarıyla tanıyıp sevdiğimiz, her okuduğumuzda yüzümüzden gülümsemeyi eksik etmeyen Afşin Kum’dan güzel haber var. Nihayet beklediğimiz romana kavuşuyoruz. “Sıcak Kafa” April Yayıncılık etiketiyle raflarda...

Dünyayı pençesine almış bir delilik salgını...
Konuşma yoluyla, zihinden zihne bulaşarak yayılan bir hastalık...
Yıkılmanın eşiğine gelmiş uygarlık...

Vaktiyle bu amansız hastalık üzerine çalışmış eski dilbilimci Murat Siyavuş, umutsuzluk içinde annesinin evine sığınmıştır. Acımasız bir devlet kurumunun peşine düştüğünü öğrenince, evden çıkıp hayata karışmak ve salgının dönüştürdüğü dünyayla yüzleşmek zorunda kalır.

Afşin Kum’un ilk romanı; akıl, dil, uygarlık, hayatın doğası ve boşlukta anlam arayışımız üzerine çarpıcı bir düşünce deneyi.

“Meraklandıran, sürükleyen, çokça güldüren ve nihayet elinizden tutup uçuran bir hikâye. Türkiye’nin dünya bilimkurgu literatürüne armağanı.”
Alper Canıgüz

Yeni Tanışanlar için Afşin Kum
1972 İzmir doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği, Bilgi Üniversitesi'nde sinema öğrenimi gördü. Düzenli maaş karşılığı hendeseyle iştigal etmenin yanı sıra; yazmakla, telli çalgıları tıngırdatmakla, yeni diller kurgulamakla ve olmayan ülkelerin haritalarını çizmekle ilgilendi. Afili Filintalar'da ve Ot dergisinde yazı ve hikâyeleri yayınlandı. İlk romanı Sıcak Kafa'nın editörlüğünü ünlü yazar Alper Canıgüz üstlendi.

Sıcak Kafa / Afşin Kum
Editör: Alper Canıgüz
Türü: Roman 
April Yayıncılık, 1. Baskı Kasım, 2016 
Sayfa: 192
Fiyat: 18 TL


  Fuarda April...  
Hazır fuar yaklaşmışken hem imza günlerini duyurayım hem de kitap önerisinde bulunayım. 19 Kasım Cumartesi günü saat 14’de Sinem Sal, Saygın Ersin, Özgür Mumcu, Nihat Genç ve Afşin Kum sizi bekliyor olacak. Afşin Kum, Sinem Sal ve Özgür Mumcu’dan imza almayı ihmal etmeyin derim.

Hazır imzalar için uğramışken kitap da alacaksanız önerilerim...
Henüz okumadıysanız Sezgin Kaymaz, Bahadır Cüneyt Yalçın, Kurt Vonnegut, Jodi Picoult, Alper Canıgüz ve Algan Sezgintüredi’nin kitapları ile David Walton’un “Süperpoze”si, Halil Babilli’nin “Bin Yıllık Hemşehri”si ve Josephine Tey’in “Zamanın Kızı”nı özellikle öneririm...

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template