♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Destansı İttifakta Savaş Kapıda: Savaşçı

Melissa Landers’in dünya çapında ilgi gören ve türünün klasiği haline gelen romantik bilim kurgu serisi üçüncü kitap “Savaşçı” ile sürüyor.

Landers’in “Yabancı” serisi 2014 Şubat’ında “Alienated” adıyla okurla buluşmuş, roman Ekim 2014’de “Yabancı” adıyla GO! Kitap etiketiyle yayımlanmıştı. İkinci kitap “Invaded”da bir yıl sonra yayımlanmış ve geçtiğimiz yıl Haziran ayında “İşgalci” adıyla Türk okurla buluşmuştu. Yazarın bir ara novella “Until Midnight” ile sürdürdüğü seri merakla beklenen “United” ile sürüyor. Ağustos ayında okurla buluşacak roman bizde daha erken çıkacak ve bu ay içinde “Savaşçı” adıyla yayımlanacak.

Seriyi sevenlerden biri olarak hem kritiğini yazmış hem de “keşke film olsa dedirten 13 roman” dosyamda yer vermiştim. İlk roman “Yabancı”, gezegenler arası öğrenci değişim programı kapsamında evinde bir uzaylıyı ağırlayan lise son sınıf öğrencisinin değişen hayatını anlatan keyifli bir macera. L’eihrli misafirin yakışıklılığıyla romantizmi de barındıran macerada işler dünyalı Cara’nın beklediği gibi çıkmıyor. Uzaylılara karşı olan gruba en yakın arkadaşları da dahil olunca gezegenin en yalnız kişisi olarak bu muhtemel ittifakın kilit ismi haline geliyor ve L’eihrli Aelyx ile birlikte ölüm kalım savaşı veriyorlar... İkinci roman “İşgalci” de olaylar bu kez Cara’nın L’eihr’de yaşadıklarını anlatıyor. İşler yine dünyada yaşadıkları gibi karmaşık ve birbirini kabullenmeme üzerine kurulu. Landers gayet iyi bir hikaye anlatıcı, iyi bir atmosfer kurmuş, karakterleri akılda kalıcı, bilim kurgu temelinde ilerlerken romantizmi işletiyor ve minik esprilerle neşe vermeyi de ihmal etmiyor. Keyifle okunan ve akılda kalıcı bir seri diyerek sözü üçüncü kitabın basın bültenine bağlayayım...

SAVAŞ KAPIDA. Gezegenlerinin geleceği Cara ile Aelyx’in elinde.

Ölümcül bir darbeyi savuşturup iki dünya arasındaki ittifakı güvence altına alan Cara ile Aelyx nihayet bir tatil yapabilecektir. Tam da hayal ettikleri gibi bir yer olan minik kolonilerinde günlerini sahilde midye toplayarak ve birbirlerinin kollarında uyuyarak geçirirler.

Ama tatil kısa sürer.

Dünya ve Leihr gezegenleri arasındaki anlaşma, her iki gezegeni de ortadan kaldıracak kadim bir gücü uyandırmıştır. Yıldızlararası barışın gizemli koruyucuları olan Ariboller bu ittifakı galaksiye karşı bir tehdit olarak görmektedir. Dünyalıların ve Leihrlilerin ittifakı bozup kendi gezegenlerine dönmeleri için bir ay süreleri vardır, yoksa her iki ırk da Ariboller tarafından ortadan kaldırılacaktır.

Zaman daralırken Cara ile Aelyx kolonicilerden oluşan bir ekiple Dünya’ya gider, burada eski dostlarıyla bir araya gelip Aribollerin kim olduğunu, ne istediklerini ve ittifakı neden bir tehdit olarak gördüklerini çözmeye çalışacaklardır. Gittikçe artan gerilim iki gezegeni de topyekûn bir savaşa doğru sürüklerken Cara ile Aelyx hem kendi gelecekleri hem de dünyalarının kurtuluşu için canla başla savaşmaya hazır olmalıdır.

SAVAŞÇI / Melissa Landers
Çeviren: Demet Orhan
Editör: Nurten Hatırnaz
Türü: Roman
Yayınevi: GO!
1. Baskı, Temmuz 2016
Sayfa Sayısı: 375
Etiket Fiyatı: 19.00 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template