♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Numen’den Edebiyata Korku Dolu Bir Merhaba!

Bu ay bir yayınevi ile daha tanışıyoruz. Kurgu ve iş kitapları yayınlamak amacıyla kurulan Numen Yayıncılık ilk kitabı “Kafamdaki Hayaletler” ile okurlara merhaba diyor.

Hem kurgu hem de kurgu dışı eserlerle ilgilenen Numen Yayıncılık, sadece niceliğe odaklanmayan, el attığı her eserde her zaman niteliği önceliklendiren bir yayınevi çizgisi yakalamayı amaçlıyor. Startı da ödüllü bir kitapla vermişler. Paul Tremblay'in 2015 Bram Stoker Ödülleri'yle başarısı tescillenen kitabı “Kafamdaki Hayaletler”, yalnızca korkuyu değil; iyilik, kötülük ve insan olmanın dayanılmaz ağırlığı üzerine eleştirel bir bakış açısı deneyimlemek isteyenler için raflarda.

Bir sonraki kitaplarını da açıklamışlar. Özellikle girişimcilik camiasının ilgisini çekecek bir iş kitabı olan, Stanford Üniversitesi’nden Prof. Robert I. Sutton ve Prof. Huggy Rao tarafından hazırlanan “Mükemmeli Büyütmek”i (Scaling up Excellence) önümüzdeki ay okurlarla buluşturmaya hazırlanıyorlar. Paul Tremblay’in son kitabı “Disappearance at Devil’s Rock”ın da yayın haklarını almışlar ve çeviri aşamasındaymış. Meraklı okurların gereken ilgiyi göstermelerini ve sosyal medya hesaplarını takiplemelerini tavsiye ediyorum. Zira Tremblay'in aldığı övgülere bakılırsa harika kitaplar bizi bekliyor.

Çaresizlik midir korkuyu bu denli güçlü kılan, yoksa en büyük çaresizliklerin ilk kıvılcımı bir anlık korkuyla mı çakılır hep?

Baba John Barrett'in işten çıkarılmasıyla başlayan bir çaresizliğin rüzgarıyla karanlığa savrulan Barrett ailesi, büyük kızları Marjorie Barrett'ın akut şizofreni belirtileri göstermesiyle birlikte korku dolu bir deneyin zoraki denekleri haline gelir.

Çaresizliği korkuyla birleşen John Barrett korkusunu sıkı sıkıya sarıldığı Tanrı'sıyla bertaraf etmeye çalışırken, çaresizliğine son vermek için popüler kültürle işbirliği yaparak Barrett ailesinin Şeytan ile mücadelesini bir televizyon programına dönüştürür. 

Marjorie’nin içinde gerçekten bir Şeytan var mı, yoksa Şeytan onu izleyenlerin içinde mi?

Numen’in ilk kitabı "Kafamdaki Hayaletler", aynı zamanda yazarı Paul Tremblay'in Türkçeye kazandırılmış ilk romanı. Haziran 2015’inde yayımlanan “A Head Full of Ghosts”, doodreads ve benzeri sitelerde okurlardan tam not alırken, eleştirmenlerin gözdesi olmuş ve yılın kitaplarından biri olarak gösterilmiş. Kitapla ilgili en önemli yorumunda Stephen King ustadan geldiğini belirtelim. Resmi twitter hesabından attığı twitle "Korkuyu iliklerime kadar hissettim -ki beni korkutmak zordur." demiş. 2015 Bram Stoker Ödülleri’nde kazandığı "Romanda Üstün Başarı" ödülüyle rüştünü ispatlamış bir kitap. Robert Downey Jr’ın yapımcılığında 2018 yılında sinema salonlarında da yerini almaya hazırlanan “Kafamdaki Hayaletler” yalnızca korkmak değil, korku ve çaresizlikle beslenen popüler kültür üzerine kafa yormak isteyenlerin gerçek korkuyu yerin altındaki Şeytan’da değil, kendi içlerindeki Şeytan’da aramak için çıkacakları yolda atılacak bir ilk adım.

Kafamdaki Hayaletler
A Head Full of Ghosts, Paul Tremblay
Yayınevi: Numen Yayıncılık
Çevirmen: Zeliha Babayiğit
Yayına Hazırlayan: Arzu Nilay Kocasu
Düzelti: Ali Kuru
Mizanpaj: Mehmet Büyükturna
Kapak Tasarımı: Oğuz Mazlum
Sayfa Sayısı: 279
Etiket Fiyatı: 25 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template