♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Metin Solmaz’ın hazırladığı “100 Ne Olacak Bu Memleketin Hali?” Ağaçkakan Yayınları’ndan Raflarda

Ağaçkakan Yayınları’na ait “Hazır Bilgi” serisi tüm hızıyla devam ediyor. Serinin yedinci kitabı “100 Ne Olacak Bu Memleketin Hali?” raflarda yerini aldı.

100 ünlü anlattı: Ne olacak bu memleketin hali?

Ağaçkakan Yayınları neşeli kitaplar yayınlamak üzere kurulmuş yeni bir yayınevi. Fakat maalesef kuruluşlarının kötü bir zamana denk geldiğini düşünüyorlar. 

Madem bütün memleket "Ne olacak bu memleketin hali?" diye endişeleniyor, biz de bunu kitap yapalım demişler. Ve “Ne olacak bu memleketin hali?” sorusunu; okuyup yazan, çizen, fotoğraf hattâ film çeken insanlara sormuşlar. "100 Ne olacak bu memleketin hali?" böyle çıkmış ortaya. Üstelik sonuç, konunun sıkıcılığına rağmen, gayet renkli olmuş.

Sonuçta bebek bakıcısından astroloğa, ressamlardan mimarlara, avukatlara, akademisyenlere, yazarlara, şairlere, müzisyenlere, film yönetmenlerine kadar hayatın her alanında kendi işinde tanınan, bilinen isimlerden oluşan enteresan bir kombinasyon olmuş.

Kitaba katkıda bulunanlar arasında Bekir Ağırdır'dan Oya Baydar'a, Ömer Madra'ya, Serdar Ateşer'e, Elif Doğan'dan Raşit Çavaş'a pek çok alandan isimlerin yazıları, ünlü mimar Nevzat Sayın'dan ressam Metin Güçlü'ye, karikatürist Tan Oral'a, fotoğrafçı Gürcan Öztürk'e, Çerkes Karadağ ve Alper Fidaner'e 100'ün üzerinde insanın resim, karikatür ve fotoğrafları var.

Ayrıca ünlü astrolog Meltem Tolunay Türkiye'nin gelecek haritasını çıkardı. Ümit Kıvanç ve Melis Birder birer video verdi. Marsis'ten Korhan Özyıldız bu kitap için stüdyoya girip bir şarkı yaptı.

100 Ne Olacak Bu Memleketin Hali? 
101 Kişi Anlattı
Hazırlayan: Metin Solmaz
Hazır Bilgi Serisi - 7
Dizi Danışmanı: Tolga Arvas
Dizi Tasarımı: Vecdi Özkan
Kitap ve Kapak Tasarımı: Bilal Lekesiz
Birinci Basım: Haziran 2016, İstanbul (3.000 adet)
Satış Fiyatı: 19 TL.
Dağıtım Tarihi: 2 Temmuz 2016

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template