♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kırmızı Kedi’den Çocuklara Nisan Yenileri

Kırmızı Kedi Nisan’da da çocukları eğlenceli maceralara davet ediyor. Nazlı Deniz Güler’in kelimelerden oluşan sözlük serisi “L'nin Listeleri” ile, Andreas H. Schmachtl’ın “Tilda Elmaçekirdeği” serisi “İyi ki Geldin!” ile, Koray Avcı Çakman’ın “Değerler Eğitimi Serisi” de “Ayı ve Arılar” ve “Pamuk Karardı” ile sürüyor. 

L'nin Listeleri / Nazlı Deniz Güler
L, liste yapmayı çok ama çok seviyor. Onun “En İyi Atıştırmalıklar Listesi”nden tutun da “Umutsuzluk Anında Yapılabilecekler Listesi”ne kadar her şey için bir listesi var. Ancak annesiyle babası yurtdışına gittiğinde, ablasıyla evde yalnız kalan L’ye bir şeyler oluyor: listeleri artık işe yaramıyor! “Bu Hafta Yapılacaklar Listesi”yle büyük sorunlar yaşayan L’nin, hemen bir çözüm bulması gerekiyor.
Yazar: Nazlı Deniz Güler
Çizen: Oğuz Demir
Sayfa sayısı: 80 sayfa
Etiket Fiyatı: 8 TL

Tilda Elmaçekirdeği - İyi ki Geldin! / Andreas H. Schmachtl
Bembeyaz fareciğin en sevdiği şey, evine konuk gelmesidir; arkadaşlarını çaya davet ettiği zaman bütün köye mis gibi pasta kokusu yayılır. Ama günün birinde Tilda Elmaçekirdeği kapısının önünde davetsiz bir konuk bulur: Koskocaman bir yumurta! Tildacık bu yumurtayla ilgilenmeye karar verir hemen. Çünkü bilir ki yumurtalar sıcak tutulmalıdır, temizlenip bakılmalıdır. Bilmediği şey, yumurtanın içinden ne çıkacağıdır...
Özgün Adı: Tilda Apfelkern – Schön, dass du da bist
Yazar: Andreas H. Schmachtl
Çevirmen: İlknur Özdemir
Sayfa Sayısı: 28 sayfa
Etiket Fiyatı: 12 TL

Ayı ve Arılar (Değerler Eğitimi Serisi - 7) / Koray Avcı Çakman
Tonton ayının karnı acıkmış. Irmağa gidip balık yakalamaya çalışmış ama başaramamış. Ormana gidip bir arı kovanı bulmuş. Balı çok ama çok severmiş. Ağaca tırmanmış ayı, tam kovana ulaştığı anda arılar vız vız vızıldamışlar, ayıyı kovalamaya başlamışlar. Ayı kaçmaya başlayınca da olanlar olmuş.

Küçük okurlarımızın yakından tanıdığı Koray Avcı Çakman, Değerler Eğitimi Serisi’nin yedinci kitabında hoşgörülü olmayı çok eğlenceli bir öyküyle anlatıyor.
Yazar: Koray Avcı Çakman
Resimleyen: Mehmet Akif Kaynar
Sayfa Sayısı: 32 sayfa
Etiket Fiyatı: 8 TL

Pamuk Karardı (Değerler Eğitimi Serisi - 8) / Koray Avcı Çakman
Pamuk köpek bir çiftlikte yaşarmış, diğer hayvanlara göz kulak olur, çiftlik sahibine yardım edermiş. Kazlar, ördekler, tavuklar ve hindiler onu çok sever, hep sözünü dinlermiş. Ama bir gün Pamuk'un bembeyaz olan tüyleri kirlenmiş, çiftlikteki hayvanlar onu tanıyamayınca işler karışmış.

Küçük okurlarımızın yakından tanıdığı Koray Avcı Çakman, Değerler Eğitimi Serisi'nin sekizinci kitabında temiz olmayıçok eğlenceli bir öyküyle anlatıyor. Mehmet Akif Kaynar'ın neşeli çizimleriyle...
Yazar: Koray Avcı Çakman
Çizen: Mehmet Akif Kaynar
Sayfa sayısı: 32 sayfa
Etiket Fiyatı: 8 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template