♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kara Plak Yayınları’ndan İlk Kitap : The Beatles

Müzik dergisinin olmadığı ortamda müzik yazını adına en güzel gelişmenin ilk adımı atıldı. Kara Plak Yayınları ilk kitabıyla raflarda. Hem de ne ilk. Bugüne kadar yayımlanmaması şaşırtıcı olan bir kitapla ilk adımı atıyorlar. Hunter Davies’in biyografisi “The Beatles”a yazılışından neredeyse yarım asır sonra kavuşuyoruz.

İnternet sitelerinde görünen katologlarıyla müziksever ruhları heyecanlandıran Kara Plak Yayınları, Highway 61 Revisited, OK Computer, I'm Your Man ve The Chronicles içinde gün saydırmaya başladı. Umarız gerekli ilgiyi görür de ülkemizdeki büyük bir eksiği layıkıyla doldururlar.

The Beatles, grup olarak sadece on yıl boyunca, 1960-1970 arasında aktif olmasına rağmen popüler müziğin seyrini değiştirdi. Daha önce kimsenin söylemediği şarkıları söylediler, kimsenin giymediklerini giydiler, kimsenin gitmediği yerlere gittiler. Kayıt teknolojisine getirdikleri yenilikler bugün bile hayranlık uyandırıyor. Haklarında anlatılan efsanelere her gün yenisi ekleniyor.

Hunter Davies’in, Beatles’ın zirvede olduğu dönemde, 1967-1968 yıllarında, onlarla birlikte on sekiz ay geçirerek yazdığı The Beatles, grubun tek onaylı biyografisi olma özelliğini taşıyor. Kitap “muhteşem dörtlü” John, Paul, George ve Ringo’nun yanı sıra, aileleri, okul arkadaşları, sevgilileri, menajerleri, birlikte çaldıkları diğer müzisyenler ve daha pek çok kişinin tanıklıklarını da içeriyor.

İlk yayımlanışından sonra, 1985’te ve 2009’da eklenen uzun bölümlerde grubun dağılma sürecini, dağıldıktan sonra yaşananları, grup üyelerinin solo kariyerlerini de anlatan kitap, bu sayede güncelliğini kaybetmiyor.

Hunter Davies – The Beatles
çev. Doruk Yurdesin
450 sayfa
35,00 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template