♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Tatavla Tiyatro Şubat’ı Üç Farklı Prodüksiyonla Uğurluyor

Tatavla Tiyatro, Şubat ayını üç başarılı prodüksiyon ile uğurluyor. 26 Şubat Cuma akşamı geçen sezon kapalı gişe oynayan, bu sezon da seyircisinden aynı ilgiyi gören ‘’Cadı Kazanı’’ perde açacak. 

27 Şubat Cumartesi 20:30’da sezonun iddialı oyunu Yiğit Sertdemir rejisi, 13 kişilik oyuncu kadrosu ve 2 müzsiyenli Moliere’in ‘’İnsandan Kaçan’’ oyunu yer alıyor. 28 Şubat Pazar 16:00’da ise sezonun yeni oyunlarından Ömer Akgülllü’nün yönettiği ‘’Lysistrata Düşleri’’ Tatavla Sahne’de seyirci karşısına çıkacak. 

Sezona hızlı bir giriş yapan Tatavla Tiyatro, Şubat ayında yeni oyunu ‘’İnsandan Kaçan’’ın prömiyeri ile seyircisini selamlarken iki başarılı prodüksiyonuyla da perde açmayı ihmal etmiyor. 

Tatavla Tiyatro, Şubat’ın son haftasını üç farklı prodüksiyonuyla art arda perde açarak tiyatroseverleri ağırlayacak. 

"CADI KAZANI" 26 ŞUBAT’TA
Adaletin sorgulandığı, sahipsiz kalıp unutulduğu şu günlerde, izleyene bir bıçak darbesi vuran, günümüz gerçeklerini su yüzüne çıkaran Arthur Miller’ın dönemsiz ve zamansız  oyunu ‘‘Cadı Kazanı’’  Tatavla Tiyatro’nun prodüksiyonuyla ikinci sezonunda da ayakta alkışlanıyor. Eraslan Sağlam rejisiyle seyirci karşısına çıkan ‘’Cadı Kazanı’’ geçtiğimiz sezon kapalı gişe oynayarak büyük ilgi gördü; bu ilgiyi bu sezonda da sürdürüyor. 

27 ŞUBAT "İNSANDAN KAÇAN" GÜNÜ
Bu sezonun iddialı prodüksiyonları arasında yer alan Yiğit Sertdemir’in yönettiği, Tatavla Tiyatro oyuncularının oynadığı iki müzisyenli Moliere’in ‘’İnsandan Kaçan’’ oyunu 27 Şubat Cumartesi akşamı Tatavla Sahne’de sergilenecek. Fransız aristokrasisinin ikiyüzlülüğünü ortaya koyan yapıt, genel anlamda tüm insanların paylaştığı zayıf noktalara dikkat çekmektedir: Samimiyetsiz olma halleri… ‘‘İnsandan Kaçan’’, kah güldürürken kah hüzünlendirmeyi başarabilen nadir eserler arasında. 

Neşeli bir havada, ancak yine de özünde bir buruklukla ele alınmış bir karakter komedyası özelliği taşıyan ‘‘İnsandan Kaçan’’, Moliere’in diğer oyunlarından ayrışıyor…

Altıdan Sonra Tiyatro ve Kumbaracı50’nin kurucularından, Şehir Tiyatrosu sanatçısı, oyuncu, yazar ve yönetmen Yiğit Sertdemir sahneye koyduğu oyunun koreografisi Senem Oluz’a, ışık tasarımı İsmail Oğuz’a, sahne tasarımı Candan Seda Balaban ve Yiğit Sertdemir’e, giysi tasarımı Candan Seda Balaban’a, oyunun müzikleri ise Serkan Okanar’a  ait.

LYSISTRATA DÜŞLERİ 28 ŞUBAT’TA
28 Şubat Pazar 16:00’da ise Ömer Akgüllü’nün yönettiği Tatavla Tiyatro oyuncularının oynadığı ‘’Lysistrata Düşleri’’ perde açacak. Oyunda savaşın olmadığı bir dünya ütopyası yaratılıyor; Tatavla Tiyatro oyuncuları ise bu ütopyayı  kendi yorumlarıyla bambaşka bir forma sokarak  ve ‘’savaş değil barış’’ diyorlar.

Tiyatro tarihinin ilk savaş karşıtı oyunu olarak bilinen Aristophanes’in yaklaşık 2400 yıl önce kaleme aldığı ve güncelliğini yitirmeyen bir metin olan ‘’Lysistrata - Kadınların Savaşı’’ bir uyarlama oyunu olarak Tatavla Sahne’de seyirciyle buluşuyor. 

Tiyatroyla dolu bir hafta sonu geçirmek isteyenlere bu hafta sonu Tatavla Sahne’ye gitmelerini tavsiye ederiz. 

Oyunların biletlerini biletix satış noktalarından veya gişeden temin edebilirsiniz. 

Bilgi için:
biletix.com
tatavlasahne.com
Firuzağa Mah. Taktaki Yokuşu No.2B Cihangir Beyoğlu / İstanbul
0212 233 52 30


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template