♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar Galeri 5’te Buluşuyor

Anel İş Merkezi’nde bulunan ve Anel Grup tarafından desteklenen Galeri 5’te  ‘Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar’ başlıklı karma sergi 01 Şubat – 03 Mayıs 2016 tarihleri arasında sergilenecek.

Sergide Özge Enginöz,  Arzu Kıraner, Romina Meriç, Işık Özçelik, Dinçer Özüarap, Burhan Üçkardeş ve Süha Zaimoğlu’nun işleri aracılığı ile yalnızlığın varoluşsal sorunsalı ve bu sorunsalın yarattığı ikilem inceleniyor. Sergide yer alan fotoğraf, desen, resim, kolaj, heykel ve neon gibi farklı tekniklerle üretilmiş eserler, yaşadığımız dünyaya dair tekinsiz bir aidiyet ve yabancılaşma hissi arasındaki gerilimi ortaya koyuyor. ‘Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar’ sergisinde işlenen yalnızlık teması, insan olma duygusunun en derinindeki gerçekliği olarak karşımıza çıkıyor.

Octavio Paz’ın 1950 tarihli ‘Yalnızlık Dolambacı’ denemesinde de anlattığı gibi ‘Yaşamın bir döneminde varlığımızın sadece kendimize özgü ve çok değerli bir şey olduğunu anlıyoruz. Bu uyanma, çoğu kez, ergenlik çağında oluyor. İnsanoğlunun kendini arayıp bulması, yalnızlığının bilincine varması; kendisiyle dünya arasındaki o algılanamayacak kadar saydam bilinç perdesini çekip kaldırmasıyla gerçekleşiyor’. Galeri 5’te sanatseverlerle buluşacak olan sergide de kendisini sarıp sarmalayan annesinin karnından çıkarak dünyaya gelen insanın, doğumla gelen bu değişikliği bir ayrılık, kopma, yabancı ve düşmanca bir çevreye düşüş olarak algılaması ve bu içgüdüsel hislerin zamanla yalnızlık duygusuna dönüşmesi sanatla kurgulanarak anlatılıyor. 

Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar sergisinde yalnızlık, bir anlamda kendini bilmek, tek başınalığının farkına varmak, bir başka anlamda ise kendinden ve yalnızlığından kaçıp kurtulma özlemi olarak karşımıza çıkıyor. İnsanın, yalnızlığın içinde yarattığı bu boşluğu doldurma ümidiyle aşık olması, yalnızlığını dışa vurması, paylaşması, kendinden bir şeyler bırakmak için üretmesi, bazen de gökyüzündeki yıldızlara bakıp kendi kendine ‘Bu evrende gerçekten yalnız mıyız?’ diye sorması, bu serginin ana teması olarak belirtiliyor.

‘Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar’
Özge Enginöz | Arzu Kıraner | Romina Meriç | Işık Özçelik | Dinçer Özüarap | Burhan ÜçKardeşler | Süha Zaimoğlu
01.02 - 03.05.2016
Galeri 5 Adres: Anel İş Merkezi, Saray Mah. Site Yolu Cad. No:5/4 Ümraniye- İstanbul 


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template