♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Contracted I & II : İnsanoğlu Bir Bakteridir

Gelişen teknolojiyle insan saniyeler içinde başka bir yaratığa dönüşmeden önce makyaj teknikleri vardı ve onlar sayesinde deforme oluyordu. Body Horror adı verilen tür sayesinde insanın ne kadar deforme olabildiğini örnekleriyle görmüştük. Artık pek kullanılmayan bu tekniğin yerini bilgisayar efektleri almış durumda. Bu tür efektlerden hazzetmeyenler için kaçış noktası ise Amerika’dan geldi. İki yıl içinde iki filmlik seriye dönüşen “Contracted” insanın içini çürüterek yavaş yavaş deforme ediyor.

İlk film deformasyona odaklanırken bunu kadın bedeni üzerinden anlatıyor. İkinci filmse öncülünden el alarak aynı işlemi erkeğe uyguluyor. Soru işaretlerini de cevaplandırmayı ihmal etmiyor.

Contracted
Eric England’ın yazıp yönettiği “Contracted” 2013 yapımı mütevazı bir Amerikan işi. England için tam bir sıçrama tahtası. 2010’da çektiği ilk uzun metrajı “Hostile Encounter” ile yönetmenlik kariyerine başlayan England, bir yıl sonra “Madison County”, 2013’de de “Roadside” ile video pazarına kolay tüketilen ucuz korku filmleri üreten bir isim. Aynı yıl yer aldığı proje “Chilling Visions: 5 Senses of Fear” ona “Contracted”ın yolunu açmış olmalı. “Korkunun Beş Duyusu” adlı beş yönetmenli kısa filmler kolektifinde “Taste” adlı bölümü yazıp yöneten England, korkuyu insan üzerinden anlatmayı sürdürerek sınıf atlamış. Zira “Contracted” kariyerinin en iyi işi şimdilik. Oyuncu kadrosunu da yeni isimlerle kurmuş yönetmen. Najarra Townsend, Caroline Williams, Alice Macdonald, Katie Stegeman ve Matt Mercer bu kadronun başını çekenler.

Samantha ile tanışıyoruz. Sevgilisiyle sorunları olan bir lezbiyen. Annesiyle birlikte yaşamanın zorluklarına da göğüs germek zorunda olan bir garson olarak sürdürüyor yaşamını. Arkadaşının düzenlediği partiye gitmesiyle hayatı değişiyor. Bir adamın ikram ettiği içkinin sonrası bir arabanın arka koltuğunda sekse kadar varıyor. Bu seksin sonrası değişim başlıyor. Nedenini, nasılını hiç vermeyen ve bununla da ilgilenmediğini net şekilde gösteren England, Samantha’yı üç gün içinde yavaş yavaş deforme ederek içten çürütüyor. Kan kusmalar, tırnak düşmeleri, saç dökülmeleri, deride soyulmalar bu menünün önde gelenleri. Finali de ucu açık şekilde bırakıyor. 84 dakikalık film temposunu hiç düşürmeden ana karakterinin değişimlerini başarıyla göstererek bir miktar gerilimi de boca ediyor. 

Contracted: Phase II
İlk filmin başarısı üzerine girişilen ikinci film oyuncu kadrosunu korumuşsa da yaratıcı ekibinde koltuk değişimi olmuş. 2015 yapımı filmin senaryosunu Craig Walendziak kotarırken yönetmen koltuğunda da Josh Forbes oturuyor. İkisinin de ilk işleri. Matt Mercer, Marianna Palka, Morgan Peter Brown, Anna Lore ve Laurel Vail de oyuncu kadrosunun başını çekenler.

İlk filmin bıraktığı yerden başlayan film, bu kez Riley üzerinden anlatıyor deformasyonu. Yine üç günlük bir süreç... Forbes biraz daha cesur davranarak mide bulandırmaya müsait sahnelerle dozu arttırırken, ilk filmin soru işaretlerini de cevaplandırarak bulmacanın eksik parçalarını çözen devam filmi olmaya çalışıyor. Kısmen başarılı olduğunu da söylemek mümkün... Doğru tercihler yapmışsa da filmi sıradan bir seri katil filmine de yaklaştırmış bu seçim. Görmediğimiz katilin peşine polisleri de takarak işi “insan bir bakteridir”e getirecek mottoyu da sıralıyor. İyi devam filmi hangi misyonu taşıması gerekiyorsa hepsini taşıyor.

Önce kadını sonra erkeği yavaş yavaş deforme ettiği üç günlük seyir defterini izleyiciye sunan “Contracted” farklı yöntemler kullanan gizemli bir seri katille tanıştırarak insanlığa uyarıda bulunmayı da ihmal etmeyen bir gerilim. Farklı bir şeyler izlemek isteyenlerin ıskalamamasında fayda var diyerek pası mottoya atayım...

“İnsanoğlu bir bakteridir. Yok edilmesi gereken bir bakteri. Çekirgeler etlerinizi parçalayacak ve kemiklerinizi çiğneyecek. Yeni bir başlangıç sonsuz bir gece... Daha önce hiç görülmemiş bir gazap toplumu temizleyecek. Tüm istediğim bunu hissetmekti. Bir şeyler hissetmek acı, aşk, öfke... Ben ölüm. Ben hastalık. Ben sonum.” 


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template