♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Peçetelerdeki Notlar Umut Işığı Oldu : Peçete Günlükleri

Kanserle mücadele eden bir baba… Her gün kızının beslenme çantasına bıraktığı peçeteye yazıldığı küçük notlar… Ve hayatın anlamına dair büyük bir ders… Bu Garth Callaghan’ın gerçek hikâyesi. ABD’de büyük olay yaratan ve tüm ülkeye yaşam gücü veren “Peçete Günlükleri” kitabı Pena Yayınları’ndan çıktı. Bu kitap sizi sevdiklerinize ve hayata daha çok yakınlaştıracak.

“Bu kitabı sizlerle paylaşmak istedim çünkü hiçbirimiz ne kadar vaktimizin kaldığını bilmiyoruz. Evet, yeryüzünde yenilmez olduğumuz umuduyla geziyoruz ama hepimiz aslında bir anda hayatın elimizden alınabileceğinin farkındayız. Sonumun yaklaştığını bildiğim için şanslıyım. Sevdiğim insanların benim için ne kadar değerli olduklarını bildiğimden zamanımı onlarla paylaşarak geçirebilirim. Tek önemli olan da budur. Eviniz, bankadaki paranız, yetenekleriniz, mesleğiniz... Hiçbiri önemli değil. Her şey kurduğumuz uzun ömürlü ilişkilerden ibaret. Hepsi bu. Hayatın tümü bu…” 

Hayata bağlayan umut dolu notlar
Dünyada çok satan kitapları Türkçeye kazandıran Pena Yayınları, büyük bir hayat ve yaşam gücü veren muhteşem bir gerçek yaşam öyküsü sunuyor. Amerikalı bir baba Garth Callaghan, kanser olduğunu öğrendikten sonra her gün peçetenin üzerine küçük notlar yazar ve bunları küçük kızının beslenme çantasına bırakır. İşte tüm Amerika’yı göz yaşlarına boğan “Peçete Günlükleri” kitabı böyle ortaya çıktı. 

Bu kısa, duygusal ve zekice yazılmış notlarda Garth Callaghan kızı Emma’ya sevgisini, desteğini, onunla duyduğu gururu paylaşıyor. Emma anaokulundayken başlayan notlar, o büyüdükçe daha anlamlı hale geliyor. Yıllar boyunca biriken notlar bu kitapta bir araya gelerek ilham verici anılara ve öğütlere dönüşüyor. Garth Callaghan, sevdiklerimizle ayrılmaz bir bağ kurmanın en etkili yolunu sunuyor. 

‘Hayatlarımız pamuk ipliğine bağlı’
Çocuklarımızla ve tüm sevdiklerimizle ilişkilerimizi daha derinleştirmemiz için bir çağrı yapan yazar şunları söylüyor: “Bu kitap bir çağrı… Uyanma çağrısı. İlişki kurma çağrısı. Duygularınızı paylaşma çağrısı. O telefonu kaldırıp aramanız çağrısı. O notu yazmanız çağrısı. Çünkü ben hayatın pamuk ipliğine bağlı olduğunu ve hâlâ buradayken, hâlâ elimizden gelirken sevdiklerimizle iletişim kurmanın ne kadar mühim olduğunu çok iyi biliyorum.”

Garth Callaghan Hakkında:
Garth Callaghan ne kadar yaşayabileceğini bilmiyor. Fakat bildiği tek şey var: Kaderi ne olursa olsun, kızı liseden mezun olana kadar beslenme çantasında el yazısıyla yazılmış peçete notu bulacak. New York Saranac Lake'te doğan, Port Leyden'da çocukluğunu geçiren ve Virginia Richmond'da yaşayan Garth burada kızı Emma ve eşi Lissa ile yaşıyor. Kızı, Peçete Günlükleri için ona ilham kaynağı oldu. Tüm ebeveynlerin çocukları için beslenme çantası hazırlayıp her zaman bir Peçete Notu koymasını umuyor.

Eser Adı : Peçete Günlükleri
Yazar Adı : Garth Callaghan
Çeviren : Bige Turan Zourbaki
Orijinal Adı : Napkin Notes
Türü : Gerçek Hikaye
Sayfa Sayısı : 232
Etiket Fiyatı : 22,00 TL
Yayınevi : PENA Yayınları


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template