♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

NTV Yayınları’nın Hazır Bilgi Serisinde Sıra “Büyük Sanatçılar”da!

NTV Yayınları’nın “Hazır Bilgi Serisi” üçüncü kitapla sürüyor. Şık boyutu, ilüstrasyonları ile keyifli bir okuma sunan serinin yeni kitabı “Heykeltraştan Ressama Büyük Sanatçılar” bu ay raflarda…

Leonardo da Vinci, Van Gogh, Picasso… Onları tanıyorsunuz! Bunlar dünyanın en ünlü sanatçıları. Peki Giotto, Poussin ya da Brancusi’den söz edildiğini duydunuz mu hiç? Onlar da, Rönesans’tan 20. yüzyıla kadar, her biri resim ya da heykel sanatına kendine özgü yenilikler getirmiş büyük sanatçılar.

Biz 47’sini seçtik: Klasikler (Poussin, Ingres), gerçeküstücüler (Magritte, Miró), romantikler (Goya, Géricault) ve soyut sanatın öncüleri (Turner, Kandinski). Elbette devleri (Michelangelo, Rodin, Picasso), renk çılgınlarını (Tiziano, Van Gogh, Bonnard), bütün bir kuşağı etkileyenleri (Caravaggio, David, Monet) ve sanatın bütün kurallarını alt üst edenleri de (Duchamp, Warhol, Klein) unutmadık. 

NTV Yayınları’nın Hazır Bilgi serisinden çıkan Heykeltraştan Ressama Büyük Sanatçılar adlı kitap Rönesans dönemi ressamlarıyla başlıyor olsa da, sanatın tarihinin çok daha eskiye dayandığını, resim tekniklerinin yüzyıllar içinde geliştiğini biliyoruz. Bu sanatçılara, sanatlarını yaşatıp sürdürme olanağı sağlayan, biçim ve renkler harikası bir dünya yaratma imkânı veren sanat hamilerine ve tacirlerine de selam olsun. Güzellik ve coşkuyu yaratanların dünyasına hoşgeldiniz!. 

Yazar: Caroline Larroche
Çevirmen: Alev Er
Tür: Sanat Tarihi
Yayın Tarihi: Ekim 2015
Sayfa: 80 syf
Fiyat: 15 TL                       




Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template