♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Fenomen Serinin İkinci Kitabı Raflarda

İlk kitabı Endgame “Çağrı” ile dünyada büyük ses getiren fenomen serinin merakla beklenen ikinci kitabı Endgame “Gök Anahtarı”,  Türkiye’de. 

Endgame; sinema, bilgisayar oyunu, sosyal ağlar, bir dizi hikâye ve sayısız interaktif uygulamayı kapsayan yapısıyla dünyada şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı kitap projesi. Şifre ve bulmaca uzmanları tarafından tasarlanmış, genç yetişkin edebiyatının yeni fenomeni Endgame’de ilk şifre çözüldü, 500 bin dolar değerinde altın, sahibini buldu. Şimdi sıra ikinci kitap Endgame “Gök Anahtarı”nda. Pena Yayınları’nın Türk okuyucularla buluşturduğu serinin ikinci kitabı, Türkiye’de hayranları ile bir araya geliyor. 

“Gök Anahtarı”nı kim bulacak?
Endgame’in 12 oyuncusu bedenen gençler ama kadim bir geçmişten geliyorlar. Binlerce yıl önce yaratıldılar ve seçildiler. O günden beri hazırlanıyorlar. Doğaüstü değiller. Ölüm geldiğinde onların da yapacak bir şeyleri yok. Onlar dünyanın mirasçıları ve Büyük Kurtuluş Bulmacası’nı çözmeliler. Biri yapmalı, yoksa hepimiz yok oluruz. 

Bir kitaptan çok deneyim olan Endgame’in İstanbul, Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda başlayan macerası devam ediyor. Bulunan Dünya Anahtarı’ndan sonra şimdi sıra Gök Anahtarı’nda. Her neredeyse bulunmalı. Son 94 günü kalan hikâyede 12 seçilmiş oyuncudan geri kalan 9’u “Büyük Kurtuluş Bulmacası”nı çözmek için çabalıyor. 9 oyuncu da onu bulmak için her şeyini vermeye hazır. Bulunması gereken iki anahtar daha var. 9 oyuncu kaldı ve sadece bir oyuncu kazanabilir.

Queens, New York: Aisling imkânsıza inanıyor: Endgame durdurulabilir. Fakat evine dönmeden önce peşine CIA takılıyor. Endgame’i biliyorlar. Ve onların da kendi fikirleri var. Aisling’in hiç önemsemediği ama her şeyi değiştirebilecek fikirler.

Aksum Krallığı, Etiyopya: Hilal onu korkunç bir şekilde çirkinleştiren bir saldırıdan sağ kurtuldu. Yaşıyor ve diğer oyuncuların bilmediği bir şey biliyor: Yaratıcılar araya girdi. Araya girmeyeceklerdi. Fakat Aksumların bir sırrı var. Bu sır tüm insanlığı kurtarabilir. Belki de Endgame’in arkasındaki güçleri yenebilir bile.

Londra, İngiltere: Sarah ilk anahtarı Jago’yla birlikte buldu ve onlar kazandı. Fakat Dünya Anahtarı’nı almanın bedeli büyük oldu. Sarah yaptıkları için kendini affedemiyor. Zihni ona işkence ediyor.

Ödülleri kim kazanacak?
Endgame fantastik bir romanın yanında ayrıca bir bulmaca.. Satır aralarında dünyada gizlenmiş bir anahtarın ipuçları var. Düşünüp keşfedenleri, araştırıp anahtarı bulanları ilk kitapta olduğu gibi yine büyük bir ödül bekliyor. İlk kitabın şifresini çözen ve 500 bin dolar değerindeki altının sahibi olan Meksikalı Froylan Moreno del Rio başlangıçta zorlansa da birkaç ayını alan şifreyi çözmekten büyük keyif aldığını söylüyor. 

Siz de bu zorlu ama keyifli maceraya katılabilirsiniz. Dünyanın herhangi bir yerinde saklı Gök Anahtarı’nı bulmak için kitaptaki ipuçlarının yönlendireceği bulmacaları çözmek gerekiyor. Birçok bulmaca ve ilgili ipuçlarından oluşan yarışmaya katılmak isteyenler, kitabın içindeki birinci bulmacanın çözümünde de yer alan, aşağıdaki adresten kayıt yaptırmalı. Yarışma boyunca katılımcılar ilgili bilgilere aşağıdaki adreslerden ulaşabilecek. Bu kez her ülkeden maksimum 2 kişi olmak üzere toplam 24 kişi, yarışmanın ödülü 250 bin dolar karşılığındaki altını kazanabilecek.

http://www.ancientsocieties.com/
https://www.facebook.com/endgameserisi  
http://www.thisisendgame.com/
http://endgamerules.com/

Endgame gerçek, Endgame şimdi. Bu sefer sıra sende.

Kitap Adı: ENDGAME: GÖK ANAHTARI
Yazar Adı: James Frey & Nils Johnson-Shelton
Sayfa: 552 
Satış Fiyatı: 30,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template