♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Usta Dedektif Tim ve Çırağı Serisinin İlk Kitabı Esen Kitap Etiketiyle Raflarda!

Çocuklar için gizem dolu bir serüven başlıyor. Esen Kitap’ın çocuklar için dedektif hikâyelerinin ilki "Kayıp Pırlantanın Sırrı" Ebru Tüzel çevirisiyle raflarda!

Macera, gizem ve merak duygusu tüm çocukların ilgisini çeker. Esen Kitap’ın çocuklar için dedektif hikâyelerinin ilki olan Kayıp Pırlantanın Sırrı, heyecanlı ve zihin açıcı bir macerayla çocukları peşinden sürükleyecek. 

Usta Dedektif Tim ve Çırağı serisinin ilk kitabı olan Kayıp Pırlantanın Sırrı’nda, Tim ve ablası Jenny çıktıkları kar tatilinde kendilerini bir maceranın ortasında bulurlar. Dağdaki kulübelerine gitmek üzere tren istasyonuna indikleri andan beri dikkatlerinden kaçmayan tuhaflıklar, yolda karşılaştıkları gizemli kayakçı ve dananın kuyruğunun koptuğu karnaval gecesi… Karnaval sırasında bir anda sönen ışıklar ve sonrasında kaybolan pırlanta yüzük, Tim ve ablası Jenny’nin çabaları sayesinde bulunur. Tim bir dâhi değildir ama o kadar dikkatlidir ki, tüm ayrıntıları aklında tutar ve yeri gelince olayların gizemini çözmek üzere kullanır. Jenny ise Tim kadar ayrıntıcı ve dikkatli olmasa da cesaretiyle kardeşine eşlik eder ve ikisi iyi muhteşem bir ekip olur: Usta Dedektif Tim ve Çırağı. 


Hilde Hagerup
1976 doğumlu Norveçli roman ve çocuk kitapları yazarı Hilde Hagerup, ünlü Norveçli yazar Klaus Hagerup’un kızıdır. Hilde Hagerup, 2002 yılında Løvetannsang isimli eseriyle Norveçli Eleştirmenler En İyi Çocuk Kitabı ödülünü kazandı.

Klaus Hagerup 
Norveçli yazar, çevirmen, senarist, aktör ve yönetmen Klaus Hagerup, gençlik romanlarıyla ünlüdür. Tekinsiz ergen Markus, gençler için yazdığı kitaplardaki en bilinen karakterdir. Kitapları pek çok edebiyat ödülüne layık görülen Hagerup’ın bir de polisiye romanı vardır.


Eser Adı: Usta Dedektif Tim ve Çırağı
Eser Alt Başlığı : Kayıp Pırlantanın Sırrı
Yazar adı : Hilde Hagerup
Çizer adı: Klaus Hagerup
Çevirmen Adı : Ebru Tüzel
Yayınevi : Esen Kitap
Orijinal adı : Mesterdedectiv Tim&Co
Orijinal dil: Norveççe
Dizi Adı: Çocuk kitapları
Türü : Öykü
Sayfa Sayısı: 80
Etiket Fiyatı: 8,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template