♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Özgürlüğün Seçenek Olmadığı Bir Gelecek : Dokuz

Ilima Todd’un dünyada özellikle genç okuyucular tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan, karanlık bir gelecekteki gençlerin gizemli macerasını anlattığı ilk romanı “Remake”, “Dokuz” adıyla ve Pena Yayınları etiketiyle raflarda.

Yakın bir gelecekte, özgürlük ve eşitliğin hiçbir anlam ifade etmediği bir dünyada, 17 yaşına giren tüm gençler isimlerini, fiziksel görünüşlerini, hatta cinsiyetlerini seçebilecekler. Ancak Dokuz’un kuşkuları ve endişeleri vardır. Ve bunlar ya onun özgürlüğüne mal olacak ya da gerçeklerin ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Üç gün içinde on yedi yaşımıza girecektik ve Yeniden Yaratılış merkezine doğru yola çıkacaktık. Gelişmiş kozmetik değişimlerden geçerek neye istersek ona dönüşecektik. Sarışın veya esmer. Kısa veya uzun. Dolgun dudaklar, geniş omuzlar, sütun gibi bacaklar, esmer bir ten, ince bir bel. Ne istersek. Seçimlerimizi istediğimiz zaman yapabilecek olmamıza rağmen, bu seçimleri yapabileceğimiz en son zaman Yeniden Yaratılış tesisine doğru yola çıkmadan hemen önceydi. İç geçirdim. En çok kafamı kurcalayan soruya karar verebilmeyi diliyordum: Kadın mı erkek mi? Bu soru niye bu kadar zordu?

Yeniden yaratılmanın bedeli
Dokuz, 10 erkek ve 10 kadının bulunduğu toplulukta doğan dokuzuncu kız çocuğudur. Özgürlük Bölgesi’nde onlar için sorunsuz bir hayat tasarlanmıştır. 17 yaşına basan her genç gibi Dokuz da Yeniden Yaratılış Merkezi’nde ismini, dış görünüşünü, kişiliğini, hatta yeni cinsiyetini seçme özgürlüğüne sahiptir. Ancak bu özgürlüğün bir bedeli vardır ve Prime Maker bu bedeli yeni gelen topluluktan bir sır olarak saklamaya kararlıdır. Ama Dokuz diğerlerine benzemez. Yeniden Yaratılış işlemi hakkında kuşkuları ve endişeleri vardır. Özgürlük Bölgesi’nin dışındaki dünyayı ve Prime Maker’ın gizli planlarını keşfeden Dokuz, vereceği kararla cesaretini, yüreğini ve inançlarını tehlikeli bir sınavdan geçirmek zorundadır.

Gizemli ve karanlık bir gelecek portresi
Ilima Todd, ilk kitabında, tüm özgürlüklerine rağmen aslında tutsak olan gençlerin yaşadığı gizemli ve karanlık bir gelecek atmosferine hayat veriyor. Bunu yaparken de bilimkurgu fonunda bir büyüme öyküsü anlatıyor. İçtenlikle yarattığı başkarakteri Dokuz da pek çok genç gibi aşk, cinsellik ve kendisini bekleyen gelecek konusunda şüphelere ve korkulara sahip. Ancak Todd, tüm bu büyüme ve olgunlaşma sürecini sürükleyici, gizemli ve gerilim dolu bir bilimkurgu örgüsüne yerleştiriyor. 

“Yazmak çok yalnız bir çaba, ama romanıma sevgi duyanlarla bir bağ kurmak harika bir şey” diyen Todd, özellikle gençlerin yarattığı karakterden ve öyküden çok etkilendiğini söylüyor.

Pena da genç okurlarının “Dokuz”un tutsağı olacağına inanıyor ve Ilima Todd’un öykünün devamını getirmesini diliyor.

“Yüzleştiği varoluşçu seçenekleri sürekli sorgulayan, içten bir karakter” - Publishers Weekly

“Gerilimli bir macera, tatlı bir aşka ve alınması gereken gizemli kararlar… Dokuz kaçırılmaması gereken harika bir ilk roman” – Elena Johnson, Possesion üçlemesinin yazarı


Ilima Todd: İlk kitabı olan 9’la tanınan, Oahu’da doğan ve büyüyen yazar, şimdi eşi ve dört çocuğuyla birlikte yaşıyor. Eğitimini fizik üzerine alan Ilima Todd şimdi zamanını gençler için bilimkurgu yazarak, bol bol kitap okuyarak geçiriyor. Yazar ve kitapları hakkında daha fazla bilgi için ilimawrites.blogspot.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca yazarı @ilimaktodd hesabından da takip edebilirsiniz.

Eser Adı : Dokuz
Yazar Adı : Ilima Todd
Çeviren : Fatma Zeynep Öztürk
Orijinal Adı : Remake
Türü  : Roman
Sayfa Sayısı : 328
Etiket Fiyatı : 22,00 TL
Yayınevi : PENA Yayınları



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template