♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kırmızı Kedi’den Çocuklara İki Yeni Macera Daveti

Öğretim yılının tamamlanmasına sayılı günler kala Kırmızı Kedi'den çocuklara tatil macerası daveti var... Arslan Sayman’ın bulduğu defterin peşinde yolculuğa çıkan kahramanın macerası “Evliya Çelebi Gibi” ve Su Özdoğu’nun geçtiğimiz yıl yayımlanan ve gördüğü ilgiyle kısa sürede klasikleşen “Fikri Rüyakaçıran”ın ikinci kitabı “Fikri Rüyakaçıran ve Rüya Meyveleri” Kırmızı Kedi Çocuk etiketiyle raflarda...

Evliya Çelebi Gibi / Arslan Sayman
Marmaris’te ailesiyle birlikte tatil yapan kahramanımız, otogarda unutulmuş bir defter görür.  Defteri kimin unuttuğunu keşfetmeye çalışırken kendisini tarihin en önemli seyyahlarından biriyle yolculuk ederken bulacaktır.

“Babam hâlâ ortalıkta görünmüyordu. Bir elimde defter diğerinde gazoz, masada oturuyordum. Aslında birilerinin gelip ‘Hah! Defterimi sen mi buldun, alabilir miyim? Çok teşekkür ederim!’ diyerek beni bu yükten kurtarmasını istiyordum. Ama kimse gelmiyordu. Defteri masaya bıraktım. Aklımdan onlarca şey geçiyordu... İçine bakıp bakmamakta çok kararsız kalmıştım. Kendimle savaşmaya başladım. Aklımdan geçen son cümleyi istemeden yüksek sesle söyledim, kendi kendime, “AÇ VE BAK!” dedim. Kararsızlıkla elimi deftere uzattım.”

Marmaris’te ailesiyle birlikte tatil yapan kahramanımız, eve dönüş biletlerini almak için otogara giden babasının peşine takılır. Bir kafede oturup babasını bekleyecektir. Ama oturmaya karar verdiği masada bir defter vardır. Defteri kim unutmuş, içinde neler yazıyor derken kendisini tarihin en önemli seyyahlarından biriyle yolculuk ederken bulur!
Dizisi : Kırmızı Kedi  / Çocuk
Yazan : Arslan Sayman
Resimleyen : Oğuz Demir
Sayfa : 124
Fiyatı : 12 TL


Fikri Rüyakaçıran ve Rüya Meyveleri / Su Özdoğu
Eskiden hiç rüya göremeyen ancak geçen yıl büyük uğraşlar sonucunda ilk rüyasını görmeyi başaran kahramanımız FİKRİ RÜYAKAÇIRAN’ı serinin ikinci kitabında arkadaşı Kiki’yle beraber daha büyük maceralar bekliyor…

Fikri Rüyakaçıran eskiden hiç rüya göremiyordu ancak geçen yıl büyük uğraşlar ve heyecanlı bir macera sonucunda rüyalarına kavuşmuştu. Fikri’nin ilk rüyasını görmesinin üzerinden tam bir yıl geçmişti. Bu zaman içinde Fikri birçok rüya görmüştü. 

Bir gün Fikri ve en yakın arkadaşı Kiki, okuldan eve dönerken çok kötü bir haber aldılar. Bütün dünyada korkunç bir salgın başlamıştı. Herkes, öğretmenleri, okuldaki arkadaşları hatta Fikri’nin babası bile Rüya Görememe Hastalığı’na yakalanmışlardı! 

Rüya görememenin nasıl bir şey olduğunu bilen Fikri bu hastalığın ilacını bulmaya kararlıydı. 

Fikri Rüyakaçıran ve Rüya Meyveleri kitabında Fikri ile Kiki’yi garip bir ülkeye acayip bir yolculuk ve zorlu görevler bekliyor.
Dizisi : Kırmızı Kedi  / Çocuk
Yazan : Su Özdoğu
Resimleyen : Aslı Saktanber
Sayfa : 96
Fiyatı : 16 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template