♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Feyza Hepçilingirler’den Dile Yabancılaşmaya Dair : Off, Dilim!

Yayımladığı kitaplar ile Türkçe’nin doğru kullanımı üzerine başucu eserleri veren ödüllü öykücü ve romancı Feyza Hepçilingirler, bu kez çocuk okurlara kendi diline yabanlaşmaya dair bir öyküyle sesleniyor. “Off, Dilim!” Kırmızı Kedi Çocuk etiketiyle raflarda…

Hepçilingirler demişken “Türkçe ''off''” serisi, “Türkçe Dilbilgisi Öğretme Kitabı” ve “Dedim : 'Ah'”ı da önermeden geçmeyeyim… Türkçe üzerine yazdığı denemeleri başta blogger dostlar olmak üzere herkese öneririm…

Off, Dilim! / Feyza Hepçilingirler
Burçin okumayı öğrendiğini sanıyor ama bir AVM’de gördüğü yazıları okumaya kalkınca ablası Burçak’ın alay konusu oluyor. Arkadaşından gelen mektubu da bir türlü okuyamıyor. Neden? Okumayı öğrenmemiş mi?

Yoksa o yazılar Türkçe değil mi? Anlamlı olmasını isterken kimler ne saçma laflar ediyorlar! Hangi ünlüler neler demiş? Ya şarkı sözleri? Reklamlar ne diyor, nasıl diyor?

Burçin ile Burçak’ın hikâyesi sizi "İnsanların kendi dillerine yabancılaşması olağan bir durum mu?" diye düşünmeye çağıracak. Türkçenin içine düşürüldüğü acıklı olduğu kadar gülünç duruma hem üzülecek hem de kahkahalarla güleceksiniz.

Dizisi : Kırmızı Kedi  / Çocuk
Yazan : Feyza Hepçilingirler
Resimleyen : Oğuz Demir
Sayfa : 152
Fiyatı : 13 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template