♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kırmızı Kedi’den Çocuklara Kitap Şenliği

2011 yılı sonundan bu yana yayınladığı çocuk kitaplarıyla küçük okurların sevgisini kazanan Kırmızı Kedi Yayınevi, beş yeni kitabıyla şenlik yaşatmaya devam ediyor...

Çocukluğu bizim kuşağa okutulan “Çocuk Kalbi” ile sınırlı kalan bir okur olarak, dönemin çocuk kitaplığını deli kıskanıyorum... Seksenli yıllarda çocuk olmak kitap konusunda hep problemdi... Klasik masallar ve maceralardan ibaretti her şey ve kitap kurduysanız ne varsa okusanız çok sürmezdi... Yeni kitap çıksa da haberiniz olmazdı... Genç yetişkin kategorisi de olmayınca direk rus klasikleriyle devam ederdik... Tommiks Texaslar vardı demeyin, ben sevmezdim o çizgi romanları... Zaten sülalenin mimli çocuğuydum... “Oyuncak silahlarla, arabalarla niye oynamıyor bu çocuk? Kitap okuyup da alim mi olacak?” sözünü tanıdıklardan etmeyen yoktur diyeyim siz anlayın gerisini... Bu arada, 80 darbesinin kitaplar üzerindeki etkisini de düşünün... Öyle bir dönemden sonra bir çocuğun okumaya hevesli olması da geleceği için tehlikeliydi... Mazallah anarşik falan olurdum da başıma iş gelirdi... Şimdinin çocukları bu konuda çok şanslı... Hem çocuk kitaplarında bol seçenek var hem de genç yetişkin kategorisi de gün geçtikçe büyüyor ve yaşa uygun kitaplarla büyüme keyfi var... Kırmızı Kedi, çocuk edebiyatına her ay yeni kitaplar eklediği ve ihmal etmediği için de kategorinin önde gelen markalarından biri... Yakın zamanda “Pinokyo”, “Seksen Günde Devrialem” ve “Küçük Prens”i yayımlayarak içimizdeki çocuğa şenlik yaşatan yayınevi, bu kez de çocuk okurları her türden kitapla bol seçenek sunarak sevindiriyor...  Şiir, çevre ve doğa bilinci ile yeni başlayan serisiyle ülkelere yolculuk... Seçin beğenin alın, çocukları kitapsız bırakmayın...



Bahar İkindisi – Adil İzci

Çocuklar... Şair ve yazar Adil İzci, bu kez şiirlerini sizler için yazdı

30 yıllık öğretmenlik deneyimine sahip olan Adil İzci’nin şiirleriyle, yapraklara, kuşlara, doğaya, hayallere, gündelik hayatın alışkanlıklarına, okulunuza, hatta bakkalınıza bile bakış açınız değişecek. Serap Deliorman’ın çizimleriyle hayat bulan dizeler sizi başka bir dünyaya götürecek.

EN İYİSİ
Kandıramazsın beni güzel kuş
“Bak, dallarda kuş var!” diye
Biliyorum, ben dalar dalmaz
O cânım bahar dallarına
Bir acele susamları yiyeceksin.
En iyisi, korkma in masama
Ben tadıyla simidimi yiyeyim,
Sen de bir bir susamlarını ye
Sonra o bahar dallarından
Bana nefis bir ezgi seslendir.

Dizisi : Kırmızı Kedi  / Çocuk
Yazan : Adil İzci
Resimleyen : Serap Deliorman
Sayfa : 76
Fiyatı : 8 TL


Doğa ve Çocuk / Çocuklar İçin Doğa Kültürü Kitabı - Ertan Tuzlacı

İçinde doğa sevgisi ve merakı olan bütün okurlar için!

Doğa ve Çocuk, ilkokul dönemindeki bir çocuğun doğa ile ilgili ilk izlenimlerini ve doğayı nasıl sevdiğini anlatıyor. 

Ailesinin başka bir yere göç etmesinden sonra, okulunu tamamlayabilmek için ninesiyle birlikte kalan çocuk, onun önderliğinde yöresinin dağlarını, tepelerini, yaylalarını, derelerini, ormanlarını, çeşit çeşit ağaçlarını, çiçeklerini ve hayvanlarını görüp tanıyor. Öğrendikleri, çocuğun doğaya sevgi ve aynı zamanda saygı duymasını, gören gözlerle bakabilmesini sağlıyor. 

Doğa ve Çocuk, çocuklara doğayı tanıtıp sevdirmek amacıyla, 238 tanıtıcı fotoğrafla özel olarak kurgulanan ve Anadolu’nun çeşitli güzelliklerini bir araya toplayan eğitici bir kitap!  

Dizisi : Kırmızı Kedi  / Çocuk
Yazan : Ertan Tuzlacı
Sayfa  : 120
Fiyatı : 18 TL



İlginç Ülkeler Dizisi -1
Advin Sahra Çölü’nde - Koray Avcı Çakman

Samsahara’nın peşinde Advin ve Fora’nın gizemli çöl macerası…

Annesiyle babası antropolog olan Advin, doğduğundan beri ailesiyle birlikte çok farklı ülkelere gitmişti. Çeşitli yemekler yemiş, değişik insanları ve kültürleri tanımıştı. Eşsiz güzellikteki yerleri gezmiş, çok şey öğrenmişti. Bu maceralarda onu bir kapuçin maymunu olan Fora da hiç yalnız bırakmamıştı. 

Advin ve Fora, şimdi Tunus’taki Sahra Çölü’ndeydi! Mete Bey’le İnci Hanım, yaz tatilinde olan oğullarını da yanlarına alarak antropolojik bir araştırma için Sahra Çölü’ne gelmişlerdi. Kimsenin ne olduğunu bilmediği, yüzyıllardır dilden dile dolaşarak efsaneleşmiş Samsahara’nın gizemini çözmek istiyorlardı. Ancak Samsahara’yı bulmaya çalışan sadece onlar değildi. Annesiyle babası ellerindeki ipucunun peşine düşerek bir gün çöldeki kamp alanlarından ayrılıp geri dönmeyince onları bulmak Advin’le Fora’ya kalacaktı.

Dizisi : Kırmızı Kedi  / Çocuk
Yazan : Koray Avcı Çakman
Resimleyen : Yusuf Tansu Özel
Sayfa : 124
Fiyatı : 18 TL



Meraklı Martılar ve Çevremiz - 3
Şehrin Doğusu / Martı Yavruları Mevsimleri Öğreniyor - Hamit Annak

Çocuklar… Sizler de martı yavrularıyla beraber mevsimleri ya da akşam olunca güneşin nereye gittiğini öğrenmek ister misiniz?

Martı sürüsünün bütün yavruları, her gün şehrin doğusundaki değirmene uçardı. Çünkü orada en bilge martı Dayı, onlara ders anlatıyordu. Her gün başka bir konuyu öğrenen tüysüzlerin o günkü dersi gece ile gündüzün oluşumu ve mevsimlerdi! Siz Güneş’in akşam olunca nereye gittiğini, mevsimlerden en yağmurlusunun hangisi olduğunu biliyor musunuz?

Hamit Annak’ın yazdığı ve resimlediği “Meraklı Martılar ve Çevremiz” serisinin üçüncü kitabı Şehrin Doğusu: Martı Yavruları Mevsimleri Öğreniyor’da martı yavrularıyla birlikte siz de mevsimleri öğrenecek ve çok eğleneceksiniz!

Dizisi : Kırmızı Kedi  / Çocuk
Yazan : Hamit Annak
Resimleyen : Hamit Annak
Sayfa : 32
Fiyatı : 10 TL



Meraklı Martılar ve Çevremiz - 4
Şehrin Batısı / Kuşlar Çevre Kirliliğine Çözüm Buluyor - Hamit Annak

Çocuklar… Haydi gelin birlikte hem çevre kirliliğine karşı çözüm bulalım, hem de eğlenelim!

Martıların en sinirlisi Bıçkın’ın karnı acıkmıştı ve karnı açken bir şeylere kızmayı hiç sevmezdi. O nedenle şehrin batısında balıkları lezzetli bir göl olduğunu duyunca hemen havalandı. Tam karnını doyurmuştu ki acı bir çığlık duydu. Birinin yardıma ihtiyacı vardı! Bıçkın hemen sazlıklara doğru uçtu ve bir canavarla karşılaştı! Ama gördüğü şey, gerçekten bir canavar mıydı?

Hamit Annak’ın yazdığı ve resimlediği “Meraklı Martılar ve Çevremiz” serisinin dördüncü kitabı Şehrin Batısı: Kuşlar Çevre Kirliliğine Çözüm Buluyor’da çevre kirliliğinin hayvanlara ne gibi zararlar verdiğiyle ilgili bilgi sahibi olacak, Bıçkın ile birlikte bir gölü gezecek, sazlıklarda hangi hayvanların yaşadığını öğrenecek ve çok eğleneceksiniz!

Dizisi : Kırmızı Kedi  / Çocuk
Yazan : Hamit Annak
Resimleyen : Hamit Annak
Sayfa : 32
Fiyatı : 10 TL 



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template