♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kan Kadar Kırmızı : 47 Ülkede Fenomen Olan Roman Türkçede!

Finlandiya’yı uluslararası edebiyat dünyasına taşıyan, kısa sürede 47 ülkede fenomen haline gelen, genç yazar Salla Simukka’nın eşsiz gerilim dizisi Pamuk Prenses üçlemesinin ilk kitabı  Kan Kadar Kırmızı, 23 Ocak’ta raflardaki yerini alıyor!

Heyecanı yüksek bu romanın ilk sayfalarından itibaren hikâyenin içine girecek ve elinizden bırakamayacaksınız! 

Diğerleri Gibi Olma ve Aynen Diğerleri Gibi Ol!
Lumikki, doğduğu kentten ve ailesinden uzakta özel eğitim veren bir devlet okuluna devam eden on yedi yaşında bir genç kızdır. Kötü geçen çocukluk günlerine ait anılar zaman zaman bir karabasan gibi üstüne çökse de bu durum onun kişiliğine önemli bir katkı sağlamıştır: kendini fark ettirmeden çevresini gözlemleme. Kelimenin tam anlamıyla bir rastlantı eseri, okulun karanlık odasında korkunç bir sırra ortak olur. Desteler dolusu kanlı para kurumaları için ipe dizilmiştir. Ne kadar temizlenmeye çalışılmışsa da paralar hâlâ kan kokmaktadır. Lumikki bir anda kendini okulun en gözde üç öğrencisiyle birlikte aynı tuzağın içine düşmüş olarak bulur. Artık olayları uzaktan izleyen bir seyirci olmaktan çıkarak bir hedef haline gelmiştir ve aklını kullanıp acımasız bir katilden kurtulması gerekmektedir.

Ünlü Finli polisiye yazarı Salla Simukka’nın eşsiz gerilim dizisi Pamuk Prenses’in ilk kitabı Kan Kadar Kırmızı’yı okurken tüyleriniz ürperecek!

“Simukka olabildiğince kısa cümlelerle gerilim yaratıyor ve korku sahnelerini büyük bir ustalıkla tasvir ediyor. Roman daha ilk sayfasından itibaren okuyucuyu içine çekiyor. Ayrıca karakter üçlemesi büyüleyici...”
– Literary Sister Edebiyat Blogu, İngiltere

“Simukka gerçekten kanınızı donduracak bir roman yazmış. Yanlış zamanda yanlış yerde bulunmanın nelere mal olabileceğini iliklerinize kadar ürpererek anlıyorsunuz.”
– Uncorked Thought Edebiyat Blogu, İngiltere

Salla Simukka, 1981 yılında Finlandiya’da doğmuştur. 2013 yılında Without a Trace adlı eseri “En İyi Gençlik Romanı” seçilmiş ve Topelius Ödülü’nü kazanmıştır. Elsewhere adlı romanı yine 2013 yılında Finlandiya Ödülü’ne layık görülmüştür. Kan Kadar Kırmızı, Kar Kadar Beyaz ve Abanoz Kadar Siyah adlı romanlardan oluşan Pamuk Prenses üçlemesi, eleştirmenler tarafından gerilim türünün çağdaş başyapıtlarından biri olarak kabul edilmektedir. Üçlemenin ilk kitabı olan Kan Kadar Kırmızı bugüne dek 47 ülkede yayımlanmıştır.

Kan Kadar Kırmızı
Orijinal Adı: Punainen Kuin Veri
Yazar: Salla Simukka
Çevirmen: Doğanay Banu Pinter
Dizi Adı / Türü: Pamuk Prenses Üçlemesi / Roman
240 sayfa
15.00 TL
Dağıtım Tarihi : 27.01.2015

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template