♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Fikri Karayel'in İlk Albümü "Zor Zamanlar" Dinleyicisi ile Buluşuyor

Yurt sınırlarının ötesinden, tam da kalbimize giren Fikri Karayel’in ilk albümü ‘Zor Zamanlar’, Dokuzsekiz Müzik etiketiyle yarın dinleyicisi ile buluşuyor!

Kıbrıs’ta dünyaya gelen, 10 yaşında ailesi ile birlikte İngiltere’ye yerleşen ve çocukluğundan beri müzik ile iç içe olan Fikri Karayel, yaz tatillerinde buluştuğu grubu Refik ile Kıbrıs’ ta düzenlenen bir organizasyonda en iyi beste, en iyi grup ve en iyi  yorum ödüllerine layık görüldü. Bu deneyim ilk kayıt deneyimi için bir tetikleme oldu ve ilk bestesi “Şehit” Kıbrıs listelerinde bir numaraya yerleşti. Ardından bu parçayla, Haluk Levent’ in “Hacivat ve Karagöz” albümünde 23 yaşında ilk kez bir söz yazarı olarak yer aldı.

İlerleyen senelerde İngiltere’de funk müziğe olan ilgisi arttı ve Biokimya eğitimi için gittiği Kingston’da ”Plateman” ismini verdikleri funk-jazz grubunda Londra’nın önemli müzisyenleri ile birlikte vokalist olarak performanslar sergileyip, demo kayıtlar yaptı. 2008 yılında Türkçe sözlü bestelerini ilk kez stüdyoya taşıdı ve bir grup ismi yerine kendi ismini kullanarak müzikseverlerle yeniden tanıştı.  

Tüm söz, müzik ve düzenlemelerin Fikri Karayel'e ait olduğu ve 12 şarkının yer aldığı albümün temelleri İngiltere’de atıldı.  Yapmış olduğu şarkılarını, bağımsız olarak Myspace’de dinleyicilere sunan Karayel, bu paylaşımdan kısa süre sonra “Hayal Edemezsin” şarkısı ile ada sınırlarını aştı. “Hayal Edemezsin” iki yıl boyunca Myspace Türkiye’ de en sık dinlenen parça haline geldi. İki yılı aşkın bir süre boyunca alternatif müzik severler tarafından 1. sırada tutulan şarkıyı, listede yine Fikri’nin diğer şarkıları takip etti.

İnternet aracılığı ile yüzbinlere ulaşan dinlenme figürleri, Fikri Karayel’in 2013 yılında ilk Türkiye turnesini (İstanbul, İzmir, Eskişehir, Ankara) düzenlemesini sağladı. Türkiye turnesini düzenledikten kısa bir süre sonra albüm kayıtlarına başlayan Fikri Karayel 2014 yılında Serkan Şedele yönetmenliğinde ”Hayal Edemezsin” parçasını Londra’da kliplendirdi. Aynı sene, “Hayal Edemezsin” ile “Seni Seviyorum Adamım” filminin şarkı ve oyuncu listesine de adını yazdırdı.

Sözleri, vokali ve müzikal alt yapısı ile henüz albümü olmadan hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine ulaşmış olan Fikri Karayel, ilk albümü "Zor Zamanlar” ile kısa sürede daha geniş kitlelere ulaşacak! 


Albümün Tamamını youtube üzerinden dinlemek mümkün...


Zor Zamanlar / iTunes: https://itunes.apple.com/tr/album/id955567164 
twitter.com/FikriKarayel
facebook.com/fikrikarayel



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template