♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

2014’ün En İyi Polisiyesi Seçilen “Tütün, Bataklık ve Caz – New Orleans Cinayetleri” Esen Kitap Etiketiyle Raflarda!

The Independent 2014 Yılın En İyi Polisiye Kitabı seçilen, The Times 2014’ün En İyi Kitapları listesinde yer alan,  John Creasey 2014 Polisiye Ödülü’nü kazanan “Tütün, Bataklık ve Caz - New Orleans Cinayetleri” nihayet Türk okurla buluştu! 

Roman, tarihe “caz seven Baltalı Katil” olarak geçen, yüzlerce tutuklama yapılmasına rağmen kim olduğu tespit edilemeyen seri katili ve işlediği cinayetleri konu ediniyor. Ray Celestin, okurlarını  Baltalı Katil’in peşinde sürüklerken, ABD’deki siyahi karşıtlığını, alkol yasaklarını, cazın yükselişini yani dönemin tüm tarihi arka planını okura keyifli bir biçimde sunuyor.

“New Orleans'ın gösterişli sokak müzisyenleri ve korkunç olayları çevresinde örülmüş değerli bir polisiye roman. Devamında çok daha nefis gizem hikâyelerinin habercisi, kusursuz bir ilk roman.” 
THE TIMES

1919 yılının New Orleans'ı... Birinci Dünya Savaşı sona ermiş, caz ve blues kentin her yanını sarmaya, Amerika'nın ilk mafya aileleri semirmeye başlamışken kent büyük alkol yasaklarına doğru yol alıyor. New Orleans'ın bol yağmurlu, çamurlu sokaklarında başlayan seri katil avı, fırtınalı bir caz gecesinde zirvesine ulaşıyor.  

Romanda, üç kişi, üç koldan kentin kâbusu haline gelen Baltalı Katil'in peşine düşüyor: Resmi polis dedektifi Teğmen Michael Talbot, mafyanın yararına seri katilin peşine düşen eski polis dedektifi Luca D’Andrea ve dedektiflik bürosunda sekreter olarak çalışan sıkı bir Sherlock Holmes hayranı olan Ida. Cinayetler kentteki her kesimin bir numaralı gündemi olurken, Baltalı Katil yazdığı bir mektupla, evinden ya da bulunduğu yerden caz sesi gelmeyen herkesi baltasının tadına varmakla tehdit ediyor. Şehirdeki her mekândan caz müziği eşliğinde neşeli kahkahaların duyulduğu akşam, Baltalı listesindeki son ismin peşine düşer. Sağanak, bataklık ve cazın birbirine karıştığı gece, katilin peşindeki üç ismin de hayatını şekillendiren bir cinayetle sonlanır. 

"Celestin’in 1919 New Orleans’ında geçen olağanüstü ilk romanında Louis Armstrong da seri katilin peşine düşenlerin arasına katılıyor."
THE TELEGRAPH

"…heyecanlı ve patlamaya hazır bir kentin büyüleyici bir portresi ve sürükleyici bir okuma deneyimi…"
THE GUARDIAN
"Celestin, 1919 yılının müzik ve mafyanın ele geçirdiği Orleans atmosferini ustalıkla yaşatıyor."
SUNDAY TIMES

New Orleans Cinayetleri : Tütün Bataklık ve Caz
Ray Celestin
Çevirmen: D. Kemal Tarım
Ocak 2015
432 Sayfa
25 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template