♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Barbaros Altuğ’dan İlk Roman: Biz Burada İyiyiz

Edebiyat çevrelerince yakından tanınan Barbaros Altuğ, ilk romanı biz burada iyiyiz ile okur karşında!

Türkiye’de tanışıp farklı bir ülkeye göçen ve daha iyi, daha özgür bir hayat aramaktan ziyade kendilerini aradıkları gerçeğiyle yüzleşen üç genç, bilindik bir hikayeye umulmadık bir son yazıyor… Berlin’in soğuğu ve yeni hayatı vaat eden bilinmezliğiyle İstanbul’un sıcak, kaotik ve tanıdık havası çarpışarak herkese başka bir yol çiziyor!

“Nereye gidersen git, kendi hikâyenle baş başa kalırsın sonunda. 
Bu da bizim hikâyemiz. 
Herkes bu hikâyeyi öğrensin diye değil, biz unutmayalım diye yazdım.”

Ben kimseyi üzmek için yazmıyorum; sadece kendimi iyileştirmek için yazmaya başladım. Başka bir hikâyeydi bu üstelik ilk başta; kendi başlarına büyüyen üç çocuğun hikâyesi. Anasız babasız ama sokaklarda da değil; başka bir dünyanın olabileceğine dair bir umut hikâyesi. İnsan yazdıkça kendi içindeki kuyulara çekiliyor bilmeden; kazdıkça, derine indikçe siyahlaşıyor suları o kuyuların da.

Akıcı ve gerçekçi diliyle biz burada iyiyiz, hataları, tercihleri, yalnızlığı, çaresizliği ve birey ya da “bir şey” olma güdüsüyle çarpışan insanların, hepimizin hikayesine dokunuyor. 

Yeni tanışanlar için BARBAROS ALTUĞ
Uzun yıllar Sabah ve Milliyet dergi gruplarında kitap eleştirileri yazdı, yazarlarla röportajlar yaptı. 1999’da Türk yazarlarını temsil eden bir edebiyat ajansı açtı. Taraf gazetesindeki köşe yazarlığından istifa ettikten sonra 2013’te düzyazılardan oluşan Bazıları Siyah Sever kitabını yayımladı. 12 yazarla hazırladığı Yazarların İstanbul’u kitabı Türkçe ve Yunanca yayımlandı.

BİZ BURADA İYİYİZ
Yazar: Barbaros Altuğ
Tür: Roman 
Sayfa sayısı: 90 Sayfa
Fiyatı: 10 TL
Yayın tarihi: 01 Temmuz 2014


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template