♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: Bad Neighbours / Kötü Komşular

Yeni doğan bebeklerinden sonra öğrenci birliğine ait bir evin yanında yaşamak zorunda kalan, durdurulmuş gelişme sorunu olan genç bir çifti konu alan komedi filmi “Bad Neighbours”, “Kötü Komşular” adıyla 9 Mayıs’ta gösterime giriyor...

Senaryosunu Andrew J. Cohen ile Brendan O’Brien’ın yazdığı filmin yönetmen koltuğunda Nicholas Stoller oturuyor... İlk uzun metrajı “Forgetting Sarah Marshall” ile parlak bir giriş yapan Stoller, “Get Him to the Greek” ile devamını getirmiş gibi görünse de “The Five-Year Engagement” ile hem gereksiz, hem de kötü bir filme imza atmıştı... Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne üçlüsünün üzerinde ilerleyen filmde onlara Christopher Mintz-Plasse, Dave Franco, Ike Barinholtz ve Lisa Kudrow eşlik ediyor... 

Taze ebeveynler Mac ve Kelly Radner görüldüğü kadarıyla güzel, küçük bir kızla ve banliyödeki güzel, küçük bir evle tamamlanan Amerikan rüyasını yaşamaktadır. Otuzlu yaşlarında olan çift hâlâ içlerinde biraz popülerlik kaldığına inanırlar. Particiler kaçınılmaz olarak yeni bir aşamaya: pişmanlık göstermeyen yetişkinliğe girmenin gerçeklikleriyle mücadele ederken hayatın bu bir sonraki aşamasının zor olacağı bellidir. Mac ve Kelly yan evdeki yeni komşularının karizmatik Teddy Sanders başkanlığındaki Delta Psi Beta öğrenci birliğinden başkaları olmadığını keşfettiklerinde geçinmeye ve tuhaf durumdan en iyi şekilde çıkmaya çalışırlar. Ama öğrenci birliğinin partileri giderek daha destansı olduğunda her iki taraf da yerini korumaya başlar. Komşuların amansız sabotajı ve üstünlük sağlaması üniversite öğrencilerini mahalleden atılmakla ya da yeni evlileri de akıl sağlıklarını kaybetmekle tehdit ederken uzun, efsanevi bir Yunan savaşı başlar.

Kötü Komşular, yazarlar Brendan O’Brien ve Andrew Jay Cohen’in yirmili yaşlarından otuzlu yaşlarına geçişlerinde yaşadıklarını kabul ettikleri yetişkinlik korkularından ilham almış. Bunun hayatlarındaki bir yuva kurma baskısının kök salması gerektiği bir zaman olduğunu bilen ikili yetişkinliği ve ona eşlik eden tüm sorumlulukları kucaklamaya gönülsüzlermiş. O’Brien şöyle anlatıyor; “Andrew ve ben otuzlu yaşlarımızdaydık ve ikimiz de evlenmiştik. İlk çocuğum olmuştu ve ikimiz de artık çocuklar gibi hissetmediğimiz gerçeğiyle mücadele ediyorduk ama kesinlikle sorumlu yetişkinler gibi de hissetmiyorduk.”

Northeastern üniversitesindeki öğrenciler hakkında, toplumu sarsan haberi duymalarından sonra O’Brien ve Cohen senaryonun bu bölümü araştırmak için komik bir zemin oluşturacağını düşünmüşler. “Yerli halkın, çalılara işeyen, dur işaretlerini çalan ve kazalara yol açan bu üniversite öğrencileriyle nasıl uğraşmak zorunda kaldıklarını ve bu normal insanların nasıl hayatlarını yaşamaya çalıştıklarını öğrendik” diyor Cohen. “Bunlar aileleri olan ve çocuklarının güvenli bir ortamda yaşamalarını isteyen normal insanlardı. Ama bu üniversite öğrencileriyle çatışma içindeydiler. Bu bizi heyecanlandırdı çünkü farklı kuşaklar arası hikayeleri severiz. 20’li yaşlardakilerle, 30’lu yaşlardakiler arasında tamamen farklı kuşaklarda oldukları konusunda çok komik bir durum vardı.” 

İkili, rahatsız baba Mac Radner’ın rolünü oyuncu ve komedyen Seth Rogen’ı düşünerek yazmış. İzleyicilerin gözünde Pineapple Express ve Knocked Up gibi filmlerde Rogen’ın zorlu bir partici olduğunu bildikleri bir rol olmuş. O’Brien şöyle anlatıyor; “Seth’in asıl algılanabileceğinin aksine çok sorumlu, çalışkan biridir ve birçok kişinin düşündüğünden daha olgundur. Şu anda evli, 30’lu yaşlarına giriyor ve çocuklara sesiz olmalarını söyleyen daha yaşlı adam gibi çitin diğer tarafına daha yakın duruyor. Bunun etrafında oynamak istedik.”

O’Brien ve Cohen, Rogen’ın eski dostları ve iş arkadaşları. Fikri, Rogen’a ve yapımcı ortağı Evan Goldberg’e anlatmışlar. Kötü Komşular’ı diğer yapımcı James Weaver’ın yönetimindeki şirket olan Point Grey Pictures ismi altında yapmak istemişler. Film yapımcıları yüksek konseptli öncüle hemen inanmışlar. Rogen şöyle söylüyor; “Anında komik bir fikirdi. Bazı şeyler ilk duyduğunuzda komik görünür. Bu da hemen komik göründü. Bizim için neredeyse fazla normaldi.”

Goldberg şöyle ekliyor; “Andrew ve Brendan başarısız olamayacak fikirlerden biriyle geldiler. Kim yönetirse yönetsin, yapımını kim gerçekleştirirse gerçekleştirdin veya kim oynarsa oynasın bebekli bir çiftle, yan eve taşınan bir öğrenci birliğini konu alan bir film başarılı olur.“

Son dönemde Rogen ve Goldberg’le birlikte gişe rekortmeni This Is The End’de çalışan Weaver şöyle söylüyor; “İzleyicilerin her şeyin bittiğini, daha fazla eğlence olmadığını düşündüğü ve yine de çok çılgınca eğlendiği o ere dokunabildiği hayattaki bu eşsiz yerle bağ kurabileceklerini düşündük.”

Yapımcılar projeye kendini adadığında, yazar ekibi çeşitli karakterleri oluşturmaya ve hikayenin ana hatlarını şekillendirmeye başlamış. O’Brien ve Cohen başta hikayelerini komşu öğrenci birliğiyle savaşan bir adamla bir grup arkadaşları üzerine konumlandırmış olsalar da ana karakterlerini hayatlarının yeni seviyesiyle mücadele eden bebekli, yeni evli bir çifte taşımış.  

Rogen şöyle çıklıyor; “Mac ve Kelly, arkadaşları için de bir ev satın alan ve bebekleri olan ilk kişiler. Yetişkinliğin nasıl yürüdüğü konusunda büyük bir referansları yok. Başta artık dışarı çıkıp arkadaşlarıyla eğlenemedikleri gerçeğiyle mücadele ettiklerini görüyorsunuz.  Kendilerine sürekli işlerin ne zaman normale döneceğini sorup duruyorlar.  Bir kez bebekleri olduktan sonra bunun bir daha olmadığını kabul edememişler.”

Rogen, Radner’ların denemelerinin ve çektiklerinin sadece komedi olmayacağını ama birçok kişi tarafından tanımlanabilir olacağını hissetmiş. “Yeni bebekleri olan, gençliklerini korumaya çalışan bir çift. Bundan dolayı da yan eve öğrenci birliği taşındığında eğlenceli olabileceğini ve belki hem sorumlu ebeveynler olup hem de yan evde takılıp eğlenerek her şeyi bir arada yaşayabileceklerini düşünüyorlar.” Şöyle ekliyor; “Kısa sürede bunun imkansız bir durum olduğunu fark ediyorlar. Polisi aradıklarında bu bir çizgi çekiyor ve cehennem başlıyor.”

Projeyi çok seven ve kendilerinden çok şey eklediğini heyecanla vurgulayan iki senarist, çılgın komedi konusunda kısa sürede ehil olan bir yönetmen, rollerine uygun görünen oyuncu kadrosu derken hesapların tuttuğu sorunsuz bir proje gibi görünüyor “Kötü Komşular”... Konu çok orjinal değil, yine kutsal aile muhabbetinden hallice bir durum var ama o tezatın neler doğuracağına dair merakımız kabarıyor işte... Şimdiye kadar çıkan fragmanlar da hayli komik görünüyor... Yavaş yavaş zıvanadan çıkan bir savaş, eğlence ve komedi vaadediyor... Sonunda muhtemelen sorumluluklar ve aile kazanacak gibi görünse de, aldırmıyor eğlenmeyi bekliyoruz...



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template