♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İş Sanat Sezonu Dünya Yıldızlarıyla Tamamlıyor

İzleyicilerine sezon boyunca klasik müzikten dünya müziğine, şiir dinletilerinden, çocuk müzikallerine uzanan geniş yelpazede nitelikli bir program sunan İş Sanat, 14. sezona yıldız isimlerin konserleriyle veda ediyor.

İş Sanat’ta mayıs programı Parlayan Yıldızlar serisinin son konuğu genç kemancı İlayda Zeynep Köksal’ın Milli Reasürans’taki konseri ile başlıyor. Piyanist Valentina Lisitsa’nın Stefan Vladar yönetimindeki Viyana Oda Orkestrası eşliğinde vereceği konserle klasik müzik kuşağını noktalayan İş Sanat, hemen ardından caz tutkunlarının hayranı olduğu Ravi Coltrane’i sahnesinde ağırlıyor. İş Sanat’ın dünya müziği kuşağının son konserinde Avrupa müzik listelerinin zirvedeki ismi Nijerya asıllı Ayo sahne alıyor. İş Sanat 14. sezonu, İstanbullu müzikseverlerin büyük hayranlık duyduğu Pink Martini ve China Forbes ile kapatıyor.

İş Sanat’ta bir yıldız daha parlıyor
İş Sanat’ın Millî Reasürans’ta gerçekleştirdiği Parlayan Yıldızlar konser serisinin bu sezon son konuğu genç kemancı İlayda Zeynep Köksal oluyor. Kemana 6 yaşında başlayan genç sanatçı 2001 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Okulu’na kabul edildi. Elena Postnova, Bahar Kutay ve hala çalışmalarını birlikte sürdürdüğü Muhammedjan Turdiev’in öğrencisi olan Köksal Aralık 2009’da Remember Enescu Uluslararası Keman Yarışması’na katılarak, kendi kategorisinde üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Ankara, Bursa, Eskişehir, Konya ve Kayseri’nin yanı sıra Burdur Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali’nde konserler veren yetenekli kemancı aynı zamanda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni ve Ankara Gençlik Senfoni orkestraları ile de solist olarak sahneye çıktı. 2006 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’na kabul edilen İlayda Zeynep Köksal, Rengim Gökmen yönetiminde Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Orhun Orhon yönetiminde Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası ve Türk Yunan Gençlik Senfoni Orkestrası ile yurtiçi ve yurtdışında pek çok konserde görev aldı.

Siyah beyaz tuşların yıldız ismi Valentina Lisitsa Viyana Oda Orkestrası ile İş Sanat’ta
Klasik müzik tutkunlarının buluşma noktası olan İş Sanat, şef Stefan Vladar yönetimindeki Viyana Oda Orkestrası’nın Ukraynalı piyanist Valentina Lisitsa solistliğinde vereceği konsere ev sahipliği yapıyor. 2007 yılında YouTube’a koyduğu Rachmaninoff kaydıyla izlenme rekorları kıran Valentina Lisitsa, bu başarısını Haziran 2012’de Londra’daki Albert Hall’da 8.000 seyircinin önünde verdiği muhteşem bir resitalle perçinledi. Başarılı piyanist, aralarında Londra Senfoni Orkestrası ile Rachmaninoff’un dört piyano konçertosu ve Paganini’nin bir Teması üzerine Rapsodi’sinin yanı sıra büyük beğeni toplayan Liszt CD’sinin de bulunduğu 9 seçkin kayda imza attı. Sanatçının İş Sanat sahnesindeki özel konserine, Carlo Zecchi, Yehudi Menuhin ve Sándor Végh gibi önemli isimlerin yönetiminde pek çok başarılı proje ve konser gerçekleştirmiş olan Viyana Oda Orkestrası eşlik edecek. Bugün Avusturya'nın önde gelen toplulukları arasında yer alan orkestra, kendi kuşağının en parlak ve çok yönlü müzisyenlerinden Avusturyalı şef ve piyanist Stefan Vladar yönetiminde sahne alacak. Klasik müzik kuşağının son konserini kaçırmak istemeyenler, 13 Mayıs Salı gününü ajandalarına not edebilirler. 

Ravi Coltrane Quartet sezonun son caz konseriyle İş Sanat sahnesini taçlandırıyor
Babası efsanevi saksofon sanatçısı John Coltrane'in izinden giderek şimdiden adını caz tarihine altın harflerle yazdıran Ravi Coltrane sezonun son caz konserinde İş Sanat sahnesine konuk oluyor. Saksofoncu, band lideri, besteci, prodüktör ve kendi bağımsız plak şirketinin kurucusu olarak etkileyici olduğu kadar çok yönlü bir kariyer sürdüren sanatçı, Jack DeJohnette, Carlos Santana, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Chick Corea, John McLaughlin ve Steve Coleman gibi yıldız sanatçıların otuzdan fazla albümünde yeteneğini ispatladı. İlk albümü Moving Pictures’ı 1997’de yayınlayan Ravi Coltrane, 2005 yılında Grammy’e aday gösterilen albümü In Flux’tan sonra büyük ilgi gören Blending Times albümüyle günümüzün yeniliğe en açık caz müzisyenlerinden biri olarak yerini sağlamlaştırdı. Deneyimli saksofoncu müzikal yolların ayrıldığı ve kesiştiği doğaçlama bir kuartet düzenlemesi yarattığı son albümü Spirit Fiction ile 16 Mayıs Cuma akşamı İş Sanat’ta. 

Ayo Türk seyircisiyle ilk kez İş Sanat sahnesinde buluşuyor
Avrupa’nın en önemli pop yıldızlarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Ayo Türkiye’deki ilk konserinde İş Sanat’a konuk oluyor. Ayo, 2006 yılında Joyful albümü ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptı. 40 ülkede bir buçuk milyon kopya satan Joyful albümünün Fransa’da çift Platin, Almanya ve Polonya’da Platin, İsviçre, İtalya ve Yunanistan’da Altın plak kazanması “Müzik benim için bir terapidir” diyen Ayo’nun başarılarının en somut göstergesi. 2008’de EBBA Ödülü’ne layık görülen Ayo aynı yıl çıkardığı ikinci albümü Gravity At Last ile de Fransa’nın müzik listelerinde birinci sıraya oturarak başarısını pekiştirdi. Güzel sanatçı müziğinde Amerikan Soul, Reggae ve Afrobeat gibi türlerden esinleniyor. Son albümü Ticket To The World ile içtenlik ve zarafet dolu 16 yeni parçaya hayat veren Ayo bu sezon dünya müziği kuşağının son konserinde 20 Mayıs Salı akşamı İstanbullular ile birlikte olacak.

İş Sanat’ın sezon finalinde Pink Martini hayranları China Forbes’un sıcak vokali ile tekrar buluşuyor
İş Sanat İstanbullu müzikseverlerin yakından tanıdığı Pink Martini ile sezona veda ediyor. Bu özel gecede, 2009 yılından bu yana ilk kez Pink Martini ile Avrupa turnesine çıkan ve dinleyicilerin sıcak sesine hasret kaldığı China Forbes tekrar İstanbullu hayranlarıyla buluşacak. Samurayların aşk şarkılarından 1930’ların Küba müziğine, Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına kadar dinlemesi en keyifli şarkıları tozlu raflardan bulup çıkaran Pink Martini; Sympathique, Hang on Little Tomato, Hey Eugene!, Splendor in the Grass, Joy to the World, 1969 ve A Retrospective gibi her biri altın ve platin plak kazanan albümleriyle tüm dünyada muhteşem bir hayran kitlesine sahip oldu. Bu yılın Mart ayında yepyeni albümleri Dream A Little Dream’i piyasaya çıkaran topluluk hemen ardından Get Happy albümlerinin tanıtımı için Avrupa turnesine çıktı. Bu turne kapsamında İş Sanat’a konuk olan grup 18 aylık uzun ve maceralı bir kayıt yolculuğunun ürünü olan Get Happy’de Quizas Quizas Quizas, Sway ve Smile gibi unutulmaz eserleri yeniden yorumlamanın yanı sıra 'Üsküdar’a Gider İken' şarkısına da yer vererek Türk sevenlerine büyük bir sürpriz yaptı. China Forbes'in kulakların pasını silen sıcak vokali ve yepyeni şarkılarıyla Pink Martini 23 Mayıs Cuma akşamı unutulmayacak bir konsere imza atacak.

MAYIS 2014 PROGRAMI

8 Mayıs 2014 Perşembe İlayda Zeynep Köksal
Millî Reasürans’ta Parlayan Yıldızlar, 20.00

13 Mayıs 2014 Salı        Viyana Oda Orkestrası,
Stefan Vladar şef ve Valentina Lisitsa piyano 20.00

16 Mayıs 2014 Cuma Ravi Coltrane Quartet 
Ravi Coltrane saksofon, David Virelles piyano, Jonathan Blake davul, Dezron Douglas kontrbas, 20.00

20 Mayıs 2014 Salı Ayo, 20.00

23 Mayıs 2014 Cuma Pink Martini, 20.00


Satış noktaları : Ana Gişe – 0212 316 10 83
: Biletix – 0216 556 98 00


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template