♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: The Amazing Spider-Man 2 / İnanılmaz Örümcek-Adam 2

2012’de kahramanın hikayesinde yeni bir sayfa açan ve dünya çapında hit olup 750 milyon doların üzerinde gişe hasılatı elde eden “The Amazing Spider-Man”in devam filmi “İnanılmaz Örümcek-Adam 2” adıyla 25 Nisan’da gösterime giriyor.

Hikayesi ve senaryosunu Alex Kurtzman, Roberto Orci ve Jeff Pinkner’ın kaleme aldığı “İnanılmaz Örümcek Adam 2” , Stan Lee ve Steve Ditko’nun yarattığı Marvel Comic Book karakterine dayanıyor. Yönetmen ilk filmde olduğu gibi Marc Webb, oyuncu kadrosu da aynen korunmuş durumda... Andrew Garfield, Emma Stone, Sally Field ve Dane DeHaan’dan oluşan çekirdek dörtlüye katılanlarsa Jamie Foxx, Felicity Jones ve Paul Giamatti...

Örümcek-Adam’ın en önemli savaşının kendi içinde olduğunu hep biliyorduk: Peter Parker’ın sıradan mecburiyetleri ile Örümcek-Adam’ın olağanüstü sorumlulukları arasındaki çatışma. Fakat “İnanılmaz Örümcek-Adam 2”de, Peter Parker kendisini daha büyük bir çatışmanın beklediğini görüyor. 

Örümcek-Adam olmak artık harikadır. Peter Parker için, hiçbir his gökdelenler arasında salınmakla, bir kahraman olmayı benimsemekle ve Gwen’le zaman geçirmekle bir olamaz. Fakat Örümcek Adam olmanın bir bedeli var: Sadece Örümcek Adam, New Yorklu hemşerilerini şehri tehdit eden korkunç kötü adamlardan koruyabilir. Electro’nun ortaya çıkışıyla, Peter’ın kendisinden çok daha güçlü bir düşmanla karşılaşması gerekecektir. Ve eski dostu Harry Osborn geri dönünce, Peter tüm düşmanlarının tek bir ortak noktası olduğunu anlar.

Aslında çok fazla söylenecek şey yok... Sam Raimi’nin çektiği filmlerin üzerinden çok zaman geçmeden yeniden yoruma açmanın para kazanma hırsı dışında bir açıklaması yok... O paralar da kazanılınca ikinci filmin gelmesi kaçınılmaz oldu... Yeni senaryo üretemeyen sektörün çizgi roman kahramanlarını can simidi yapmasının son mahsülü, hikayeyi ne kadar evirip çevirirse çevirirsin sonuç bildiğimiz yere çıkıyor... Şaşırmıyoruz, şaşırmayı da beklemiyoruz... Elde kalan eğlenceyi ise yeni öykülerde aramak gerek... Tabii riske girmeyip, eğlenceyi kıyıdan çok açılmadan bulmak istiyorsanız o başka... 16 Nisan’dan itibaren dünya sinemalarında gösterimde olan film hakkında ilk izlenimler olumlu, seyircilerden genel geçer not almış durumda... Biz es geçiyor, zaman kaybı olarak görüyoruz ama meraklısını da tutmayalım...



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template