♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Türkiye’nin İlk Sesli Kitap Dükkanı ‘Seslenen Kitap’ Açıldı

Türkiye’nin ilk sesli kitap dükkanı ‘Seslenen Kitap’, Ayşe Kulin, Hasan Ali Toptaş, Canan Tan, Murat Menteş, Can Dündar, Buket Uzuner, Cem Mumcu, Pucca, İclal Aydın, Berrak Yurdakul, Tuba Ünsal ve Fatmanur Erdoğan’ın seslendirdiği kitaplarıyla açıldı. Seslenen Kitap, güncel ve yenilikçi bir mecra olan ve mobil cihazlar üzerinden kolaylıkla ulaşılan uygulamasıyla kitapseverlere yeni bir platform sunuyor.

Seslenen Kitap, sesli kitap dükkanı olarak güncel yazarların son kitaplarını ve çok okunan, popüler yazarların başyapıtlarını sesli kitap olarak sunuyor. Her yazarın kendi kitabını seslendirdiği, internet ve mobil cihazlar üzerinden kolay ulaşılabilir ve yenilikçi bir mecra sunan Seslenen Kitap, kitapseverlere yeni bir platform sunarak bilgiye ulaşımı kolaylaştırıyor. Lansmanını 12 yazarla gerçekleştiren Seslenen Kitap için Ayşe Kulin Dönüş’ü, Canan Tan Piraye’yi, Murat Menteş Ruhi Mücerret’i, Hasan Ali Toptaş Heba’yı, Can Dündar Lüsyen’i, İclal Aydın Bir Cihan Kafes’i, Cem Mumcu Makber’i, Buket Uzuner Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları: Su’yu, Pucca Ay Hadi İnşallah’ı, Berrak Yurdakul İki Cihanın Bekçisi’ni, Tuba Ünsal Benim Tatlı Komposto Günlüğüm’ü ve Fatmanur Erdoğan Beyaz Yakalı Girşimci’yi seslendirdi. Devam eden kayıtlar arasında ise Nebil Özgentürk’ün Türkiye’nin Hatıra Defteri ve Dost Can Deniz’in Cesur Sorular’ı bulunuyor.

Seslenen Kitap Kurucu Ortağı Berk İmamoğlu, güncel yazarların eserlerinin Seslenen Kitap mobil uygulamaları gibi, hayatın içinde ve insanların hayatlarında var olan güncel ve yenilikçi bir mecrada daha önce sunulmadığını belirterek, bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu açıkladı. İmamoğlu, Türkiye’de sesli kitap konusunun yeni olmadığını ama Seslenen Kitap’ın sunduğu standartların yeni olduğunu belirterek hangi formatta olursa olsun bilgiye kolay ve hızlı ulaşmak isteyen, yenilikçi, teknolojiye uyum sağlamış ve teknolojiyi günlük yaşamlarına adapte etmiş kişilerin Seslenen Kitap’ı hayatlarına dahil edeceklerini söyleyerek sözlerine devam etti; ‘Hedef kitlemiz kitap severler, kitap okumaktan hoşlanan, güncel yazarları ve güncel eserleri takip edenler, yolda, arabada, trafikte, seyahatte ve spor yaparken geçirdikleri vakitlerini iyi değerlendirmek isteyenler, yazar hayranları, eserleri yazarlarının sesinden dinlemekten keyif alan, yazarlar ile bağ kurmak isteyenler ve yazılı kitapları okumakta güçlük çeken insanlar. www.seslenenkitap.com‘a üye olan herkes, satın aldıkları kitapları Seslenen Kitap mecraları diyebileceğimiz www.seslenenkitap.com internet sitesi, Seslenen Kitap mobil uygulamaları ve Seslenen Kitap masa üstü uygulamalarının tamamından dinleyebilir.’ dedi.

‘Seslenen Kitap’ 2014’ü 100 Yazarla Bitirmeyi Hedefliyor
Berk İmamoğlu, 2014 yılında öncelikle yeni kitaplar ve yeni yazarları Seslenen Kitap’a dahil etmeyi planladıklarını ve hatta tüm büyük yayın evlerinin sesli kitaplar konusunda Seslenen Kitap ile birlik içinde girişimde bulunmasını hedeflediklerini söyledi. Okuyan Us ve Can Yayınevi ile anlaşma imzaladıklarını belirten İmamoğlu; ‘Girişimde bulunması derken yayınevlerinin yeni yatırımlar yapması anlamında değil, mevcut kaynakları bu yenilikçi mecra ile değerlendirip pazarı nasıl büyütebiliriz konusunda düşünmeye başlamalarını kastediyorum. Aynı zamanda 2014 yılında biz altyapımızı yani internet sitemizi ve mobil uygulamalarımızı geliştirmeye devam edeceğiz.’ dedi. Halen kayıtları devam eden Nebil Özgentürk’ün seslendirdiği Türkiye’nin Hatıra Defteri ve Dost Can Deniz’in seslendirdiği Cesur Sorular ise Şubat ayında dinlenebilecek.

2014 yılına yaklaşık 15 kitap ve 1 aylık finans dergisiyle başladıklarını söyleyen İmamoğlu, bunun Seslenen Kitap’ın 6 ayda ve sıfırdan başlayarak geldiği nokta olduğunu söyledi ve sözlerine devam etti; ‘Bu noktaya gelirken bizimle yola çıkan insanlara sadece fikrimizi anlatabildik ve heyecanımızı paylaştık. Artık kusursuz çalışan bir altyapımız ve potansiyel iş ortaklarımıza gösterebileceğimiz bir sistemimiz var. Bu durumda yazar ve kitap sayımızı hızla artırabileceğiz. 2014 yılını 100 kitabı satışa sunarak kapatmamız sürpriz olmayacak. Lansmanımızın ardından dinleyicilerden alacağımız geri dönüşlerle kesin iş hedeflerimizi ve yatırım planlarımızı şekillendireceğiz.’ dedi. 

Her Kitabın Sonunda Yazarlarla Sohbet
Seslenen Kitap uygulamasıyla okuyucular, yazarın sesinden dinledikleri kitaplar sayesinde, hikayeleri yazarın ağzından dinleme fırsatı yakalayacaklar. Her kitabin sonunda yazarlara 6 soru soruluyor ve cevapları dinleyicilerle paylaşılıyor. Bazı yazarlar uzun, bazı yazarlar kısa cevaplar vermeyi tercih ediyorlar. Bu soru-cevap bölümünün uzunluğu ortalama 5 dakika sürüyor. Bir kitabın ortalama 8 saat sürdüğü düşünülürse, bu çok kısa bir bölüm. Yazarlar ve dinleyiciler arasında kurulan bağa katkıda bulunmak istediklerini belirten Berk İmamoğlu, aynı şekilde www.seslenenkitap.com üzerinde yer alan ‘Duymadıklarınız’ bölümünde yazarların stüdyoda kitaplarını okurken çekilen fotoğraflarının da bulunduğunu söyledi ve tüm bunların amacının, dinleyicilerin kitapları dinlerken edinecekleri tecrübeye biraz daha samimiyet katabilmek olduğunu sözlerine ekledi.

Kitapseverler, www.seslenenkitap.com üzerinden güncel yazarların son kitaplarını ve çok okunan, popüler yazarların başyapıtlarını sesli kitap olarak satın alabilirler. Satın aldıkları kitapları ios, android ve windows marketlerden ücretsiz indirecekleri ‘Seslenen Kitap’ uygulamasıyla dinleyebilirler. Ayrıca, seslenenkitap.com’dan satın alınan kitaplar Windows ve Mac masa üstü Seslenen Kitap uygulaması ile de dinlenebilir.


Share this:

1 yorum :

  1. Merhaba, gercekten cok vüzel bi haber. Sadece bizler için arabada evde baska islerle uğraşırken dinlemek dışında görme engelli arkadaşlarimiz icinde harika bi haber. Bulundugum üniversiteni kütüphanesinde böyle bir uyulama için gönüllü çalışırken gördüğüm sey populer yada yeni çıkan yerli ve yabanci yazarlarin kitaplarindan ziyade klasikler okunuyordu. Yetkiiler kitap seçimlerini sebest bıraksalar bile. Ne kadar güzelki yazarin ağzındanda kitapları dinleyebilecegiz

    YanıtlaSil

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template