♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

BuluTiyatro Sezonu “Evim! Güzel Evim!” ile Açıyor!

“Bütün dünya evimiz” ilkesiyle 2012 yılında Ebru Nihan Celkan tarafından kurulan buluTiyatro, bireysel ve toplumsalın, yerel ve evrenselin kesiştiği yerde insana, umuda, vicdana dair oyunlar üreten bir tiyatro grubu. buluT’un dördüncü yapımı olan Evim! Güzel Evim! önceki oyunlar gibi bizi kendimize farklı bir gözle bakmaya davet ediyor. Oyun,  hayatlarımızın, devletle ilişkimizin ve – gittikçe daha fazla – siyasi tartışmaların merkezinde yer alan ‘aile’  kavramına odaklanıyor. “Aile” derken kimi kastediyoruz, aileye kimin gözünden bakıyoruz? “Aile içinde” yaşananlar özel midir? Öyleyse, kimin özelidir? Kol kırıldığında içinde ne kalır? “Bizim ailemiz” “öteki aileler”den farklı mıdır? 

Ebru Nihan Celkan’ın yazıp yönettiği Evim! Güzel Evim! seyirciyi dört kişilik bir ailenin salonuna davet ediyor.  Aile bir oyun ise, Evim! Güzel Evim! hem oyunun kurallarını bozuyor hem de “oyun alanı”nı yeniden çiziyor. Evim! Güzel Evim! tam da bu ismi neden ve ne pahasına söyleyebiliyor olduğumuzu, kadınların gözünden anlatmayı deniyor.

Füsun Demirel’in 22 yıl sonra oyuncu olarak tiyatro sahnelerine geri döndüğü Evim! Güzel Evim!’de Burcu Çelik, Özge Ertem ve Fatih Özkan, Füsun Demirel ile sahneyi paylaşıyor. Evim!Güzel Evim! oyunun yönetmen yardımcılığını Özlem Karadağ ve Fatih Artvinli, dramaturjisini Ayşegül Altınay, Özlem Karadağ ve Fatih Artvinli üstlendi. Reji asistanlığını Pınar Hamzaoğlu, Saniye Samra ve Sadin Yeşiltaş’ın yaptığı Evim! Güzel Evim!’in sahne tasarımı Cenk Karayazagan, müzikleri Ekin Sanaç, efekt tasarımı Didem Gençtürk, ışık tasarımı Alev Topal, afiş tasarımı Kadir Yardımcı, kostümü Hülya Celkan, tanıtım filmi Berkan Mumcu ve fotoğrafları İlyas Kaya imzası taşıyor.

Evim! Güzel Evim! 17 Ocak saat 21.00’de ilk gösterimi ile Beyoğlu SekizinciKat sahnesinde olacak. Oyun ilk gösterim sonrasında Ocak ayında her Cuma ve Cumartesi saat 21.00’de Beyoğlu SekizinciKat sahnesinde, Şubat ayında her pazartesi saat 20.30’da İKSV Oyun Salonu’nda izlenebilir.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template