♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Masumiyet Müzesi’nde Sesli Rehber!

Orhan Pamuk tarafından “çok uzun bir dönemde, kelime kelime, eşya eşya, resim resim hayal edilmiş” olan ve Masumiyet Müzesi romanının basıldığı 2008 yılı ardından 27 Nisan 2012’de kapılarını açan Masumiyet Müzesi sesli rehber uygulaması ile yeni bir adım atıyor. Pamuk'un kelime ve sesleriyle müzedeki her sergi için romandan yapılan alıntılarla zengin bilgiler içeren sesli rehber Masumiyet Müzesi deneyimine yeni bir katman ekliyor. 

Masumiyet Müzesi Ekim ayından itibaren sesli rehber eşliğinde Sennheiser desteği ve Guideport ekipmanlarıyla Türkçe ve İngilizce olarak gezilebilecek. Masumiyet Müzesi Sesli Rehberi Orhan Pamuk’un sesinden Türkçe ve Pamuk'un yanısıra müzisyen Richard Hamer ve British Council desteği ile British Council Bölgesel Sanat Direktörü Gregory Nash’in sesinden İngilizce olarak hazırlandı.

İngiliz Financial Times gazetesinde ünlü sanat tarihçisi Simon Schama’nın “dünyadaki en güçlü, en güzel, en insani ve en etkileyici çağdaş sanat eseri!” olarak tanımladığı Masumiyet Müzesi’ne gelen ziyaretçiler, sesli rehber ile Orhan Pamuk’un müze hakkında aktardığı yeni bilgileri Pamuk’un kendi sesinden dinleyebilecekler. Ayrıca sesli rehberde yer alacak sesler arasında müzenin seslerini tasarlayan ve yerleştiren Cevdet Erek’in müze için düzenlediği sesleri ve Nil Karaibrahimgil’in ‘İlk Türk Meyveli Gazozu’ kutusu  için bestelediği Meltem Gazozu şarkısı da bulunuyor. Özellikle müzeyi gezmek için Masumiyet Müzesi romanını okumayı bekleyenler için kaçırılmayacak bir fırsat.

Orhan Pamuk tarafından yaratılan Masumiyet Müzesi  yazarın aynı adlı romanında anlatılan günlük hayat eşyalarının hatıra ve anlamlarını gösteren titizlikle hazırlanmış enstalasyonlardan oluşan küçük bir İstanbul müzesidir.
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un yaklaşık on beş yıldır üzerinde çalıştığı, “bir küçük ve alçakgönüllü İstanbul günlük hayatı müzesi” olarak tanımladığı Masumiyet Müzesi’nde yirminci yüzyılın ikinci yarısında İstanbul’daki gündelik hayatı temsil eden eşyalar, özenle düzenlenen kutular ve vitrinlerde sergileniyor. Sinema biletlerinden kibritlere, likör şişelerinden kapı kulplarına, minik biblolardan fotoğraflara uzanan, binlerce eşyadan oluşan koleksiyon, romanın seksen üç bölümünü temsil eden seksen üç kutuda yer alıyor. 
Adres: Firuzağa Mahallesi, Çukurcuma Caddesi No: 24 34425 Çukurcuma/ İstanbul Telefon: Müze (Santral): 0212 252 9738/48
Ziyaret Gün ve Saatleri:Salı, Çarşamba, Perşembe, Cumartesi ve Pazar: 10.00-18.00Cuma: 10:00 - 21:00Müze Pazartesi günü kapalıdır.
Bilet Ücretleri: Tam (T.C. Vat): 15 TL, Öğrenci: 10 TL, Yıllık Limitsiz Bilet: 100 TLRehberli Tur / Sesli Rehber: 5 TL
Masumiyet Müzesi biletleri müzenin resmi internet sitesi masumiyetmuzesi.org’dan rezervasyon yaptırılarak ya da müze gişesinden satın alınır.Grup rezervasyonları için: info@masumiyetmuzesi.org

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template