♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Siz O'na Okuyun, O da Çocuklarına: Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar


Anne babalarımızın anlattığı masallar hiçbir zaman unutulmaz. Ne anlatılan, okunan masallar, ne de o masalların anlatıldığı o çok özel anlar… Hele de bu masalların her biri insanlığa, sevgiye ve paylaşmanın önemine dair mesajlar taşıyorsa. Nihan Taştekin, Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar isimli ilk çocuk kitabında dünyanın çeşitli yerlerinden çeşitli masallar yeniden anlattı. Her biri çocuklarımızın ilerleyen yıllarda işine çok yarayacak derslerle dolu… Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar’ı, Nihan Taştekin derledi, Emine Bora resimledi. Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar Mandolin Yayınları’ndan çıktı!

Çocukluk hatıralarımız için annelerimizden, babalarımızdan hatta büyükanne ve büyükbabalarımızdan dinlediğimiz masallar çok özel bir yer tutar. Ebeveynler için de öyle. Uykuya dalmadan önce anlatılan masallardaki, cinler, periler, sıradan insanlar ve krallar, kah saçlarını kulelerden sallandıran, kah cam ayakkabısını kaybeden prensesler bizi hayatımız boyunca izler. 

İlerleyen yaşlarımızda, Kaf Dağı’nın arkasındaki büyük hazineleri bulamasak bile, hayatlarımızı kolaylaştıran arkadaşlar çıkıverir. Ormanlarda dolaşırken karşımıza, “dile benden ne dilersen dile” diyen cinler çıkmaz ama hiç beklemediğimiz anlarda, hiç beklemediğimiz yerlerde yüzümüzü gülümseten dostlarla tanışırız. 
Gerçek hayat da aslında masallara benzer. Her zaman her şeyin en güzeli bizi bulmaz ama önemli olan, ‘iyi’yi, ‘güzel’i seçmeyi öğrenmektir. 

Daha öncesi dördü polisiye roman olmak üzere 5 kitap yazan Nihan Taştekin, bu kez bir çocuk kitabıyla karşınızda. Taştekin, dünyanın farklı ülkelerinden 24 masalı yeniden anlattı. Taştekin’in, anlattığı tüm masallarda bir ortak tema var: Kötü olanı seçerek hızlı ve geçici bir başarıyı yakalayabilirsiniz ama gerçekten iyi ve güzele ulaşmak için, iyiyi seçmeli ve çok çalışmalısınız. 

Nihal Taştekin’in Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar isimli kitabı,  Anadolu’dan Brezilya’ya, Amerika’dan Çin’e uzanan masallara yer veriyor.  Emine Bora’nın resimleriyle süslediği Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar, sadece çocuklarınızla güzel vakit geçirmenizi ona yeni yeni masallar okumanızı sağlamayacak, sizin de iyiliğin gücüne tekrar inanmanızı sağlayacak. 
Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar, iyi ve güzel niyetlerin tüm güçlüklerin üstesinden gelebilmeye dair inancınızı arttıracak öykülerle dolu. 

Bu kitabın sayfaları arasında gezinirken, hem keyifli vakit geçirecek, hem unuttuğumuz hayat derslerini yeniden hatırlayacak, hem de çocuklarınıza, “onların da çocuklarına okuyabileceği  masallar hediye etmiş olmanın” mutluluğunu yaşayacaksınız. Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar, Mandolin Yayınları’ndan çıktı. 


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template