♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

"Kara Kabare" Bu Sefer Farklı Sahneleri İşgal Ediyor!

Kara Kabare Topluluğu, sezon başından bu yana her pazartesi Maya Sahnesi'nde oynadıkları "Meymenetsiz Musibet" adlı oyunla Şubat ayında yepyeni sahneler işgal edecek!

Meymenetsiz Musibet, 16 Şubat Cumartesi saat 20:30'da Talimhane Tiyatrosu'nun Şişli'de  Black Out AVM'deki sahnesinde; 28 Şubat Perşembe saat 20:00'da Hayal Bistro'nun yeni açılan sahnesi Hayal Perdesi'nde izlenebilir. 

“Büyülü Gerçekçi”* üslupla yazılmış müzikli oyun; toplumcu bakış açısını tinsellik, cinsellik ve şiddet gibi meseleler üzerinden şenlikli bir anlatımla aktarıyor. 

Kara Kabare ekibi, Meymenetsiz Musibet adlı oyunlarında bir sahneyi işgal eden dört oyuncuyu canlandırıyor. Kafalarındaki sorulara yanıt almak için, sahne çalışanlarını rehin alıp, seyirciyle birlikte şenlikli, yarı ciddi, yarı deli bir sorgulama sürecine girişiyorlar: Doğu mu Batı mı? Cinsellik mi tinsellik mi? Tarihe mi dönelim, güncel mi kalalım? Geleneksel Türk Tiyatrosu öğelerinin çağdaş bir yorumla sahneye taşındığı ve modern sanatla iç içe geçtiği oyun, umut ve samimiyete varmaya çalışırken, şiir, şarkı, dans ve kabare türüne özgü mesellerden yararlanıyor.

Şirvan Akan’ın yazıp, Selin Zafertepe’nin yönettiği “Meymenetsiz Musibet” adlı oyunda beste Çelik Kasapoğlu ve Hakan Çeliker’e, koreografi Defne K. Kasapoğlu ve Şirvan Akan'a ait. 


MEYMENETSİZ MUSİBET

Yazan: Şirvan Akan
Yöneten: Selin Zafertepe
Müzik: Çelik Kasapoğlu, Hakan Çeliker
Koreografi:Defne K. Kasapoğlu, Şirvan Akan
Teknik Masa:Mustafa Polat

Oyuncular  
KASIKTAN – Defne K. Kasapoğlu
KALPTEN – Hakan Çeliker
KARINDAN – Selin Zafertepe
KAFADAN – Şirvan Akan

75 Dakika / Tek Perde

Tarihler:
16 Şubat Cumartesi, 20:30 - Talimhane Tiyatrosu, Black Out AVM - Şişli
28 Şubat Perşembe, 20:00 – Hayal Perdesi, Hayal Bistro - Beyoğlu

Biletler Biletix'te
Tam: 28TL
Öğrenci: 18TL


KARA KABARE
http://meymenetsizmusibet.blogspot.com/
https://www.facebook.com/groups/342080039163513/
https://twitter.com/karakabare

*Büyülü Gerçekçilik: Normal ya da gerçekçi kabul edilen sanat akımlarında olmaması gereken sihirli ve mantık dışı öğeleri içeren sanat akımı. 


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template