♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: Phil Spector

HBO’nun yeni harikası “Phil Spector”dan ilk fragman görücüye çıktı... Ünlü müzik adamının yaşam öyküsünden uyarlanan biyografide Spector’u Al Pacino canlandırıyor.

Bugüne kadar duymuş olduğunuz pek çok müziğe imza atan Phil Spector, aynı zamanda 2003 yılında 2.derece cinayetten hüküm giymiş biri. Bu çılgın ve dahi zekanın ilgimizi çektiğini gören HBO, Phil Spector'un hayatını konu eden bir proje hazırladı. Al Pacino'nun Spector'u canlandırdığı yapımda, Helen Mirren ve Jeffrey Tambor kendisine eşlik eden isimler. David Mamet tarafından senaryosu yazılıp yönetilen filmde, bol bol mahkeme salonları ve hayal aleminde geçmekte.

Rock’n Roll dünyasının çatlak adamı olarak tanınan Phil Spector, The Beatles, Ramones, Leonard Cohen, Ike & Tina Turner, The Righteous Brothers, John Lennon ve George Harrison başta olmak üzere birçok başarılı ismin prodüktörü... Beatles’ın Let it Be albümüne, “Imagine” ve “Unchained Melody” şarkılarına attığı imzalarla efsaneleşen isim, 2003′te Lana Clarkson’u öldürmekten 19 yıla mahkum olmuştu. Yarattığı herşeyi cinayetle alaşağı eden Spector’un cinayet ve mahkeme sürecinin yapımcıların ilgisini çektiği biliniyordu. 

Senaryoyu da yazan usta isim David Mamet, tamda tarzına uygun bir filme girişmiş... Kadro da gayet iyi... HBO’nun biyografilerinin etkisini de biliyoruz... Müzikseverler için yılın en önemli filmlerinden biri olduğuna kuşku yok... 24 Mart’ta yayınlanacak filmi, merakla bekliyoruz...



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template