♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Sevilen 20 Yazardan Yollara ve Yolculuklara Dair Hikâyeler

Kırmızı Kedi Yayınevi, Haydar Ergülen’in editörlüğünde, hikâyelerden oluşan “Yolculuklar ve Kentler” dizisini başlatıyor. 

Bu dizinin ilk kitabında otobüs, otomobil yolculuklarına dair hikâyeler “Cümleten İyi Yolculuklar” başlığı altında bir arada sunuluyor. 

Yolculuk üstüne düşüncelerin ve yolculuğun şiirinin yer aldığı yazıların yanı sıra yolculuk gerçeğinin de anlatıldığı bu yazıların her biri, aslında hem bir taşıtın hem onunla yapılan yolculuğun hem de şehirlerin ve en anlamlısı da bir insanın hikâyesini dile getiriyor. Genellikle şehirlerarası otobüslerle yapılan yolculukların anlatıldığı yazılarda taşradan İstanbul’a, çoğunda ilk kez yapılan yolculukları okuyacağız... Babalar ve oğullar, çocukluk ve gençlik izlenimleri, masum ve hınzır anılar, hepsi bu otobüs kitabına konuk oluyor. 

Cümleten İyi Yolculuklar adlı bu ilk kitabın yolcusu olan yazarlar: 

Sıddık Akbayır, Sina Akyol, Nalan Barbarosoğlu, Habib Bektaş, Ahmet Büke, Metin Cengiz, Jaklin Çelik, Ali Çolak, Refik Durbaş, Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Cezmi Ersöz, Adil İzci, Özcan Karabulut, Gonca Özmen, Ahmet Telli, Bâki Ayhan T., Kemal Varol, Murat Yalçın, Özcan Yurdalan.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template