♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Yeni bir kült doğuyor! : "Hit And Miss" e2'de Başlıyor

Yeni bir kült doğuyor! Shameless’ın yaratıcısı Paul Abbott, bu kez transseksüel bir kiralık katilin, sürpriz bir haberle değişen hayatını Hit & Miss’le ekrana taşıyor.

Kiralık katil Mia’nın hayatı ölmekte olan eski sevgilisinden bir oğlu olduğunu öğrenince değişir. Mia, kadın kimliğiyle oğlunun karşısına çıkıp babası olduğunu açıklamalı ve oğlu ile eski sevgilisinin diğer çocuklarına ana-babalık yapıp yapmayacağının kararını vermelidir. Bir yandan kiralık katillik işini sürdürüp, çocuklarla yaşamak bir yandan da taşındığı küçük kasabanın sorunlarıyla uğraşmak ve hayatını yoluna koymak Mia’nın beklediğinden de zor olacaktır. 

Başrolünü Boys Don’t Cry’daki performansıyla Oscar’a aday gösterilen, çok eşli bir evliliği konu alan Big Love’da canlandırdığı karakterle de Altın Küre kazanan Chloë Sevigny’nin üstlendiği Hit & Miss, yılın en çok tartışma yaratacak, en çok konuşulacak ve en iddialı yapımlarından biri.

SHAMELESS’IN YARATICISINDAN 
TV dizilerinde ya da filmlerde izlemeye alışık olmadığımız, hikayeleri anlatılmayan ve de bilindik tanımlamalarla sınıflandırılamayan hayatları mercek altına almaktaki başarısı tartışma götürmez olan Paul Abbott, bu kez de öyküsünün merkezine transseksüel bir kiralık katili alıp, cinsiyet, barbarlık, aile, aşk ve vahşet gibi kavramları masaya yatırıyor. Bu işi hakkıyla yapabilme konusunda da en büyük desteği kuşkusuz ana karakteri Mia’yı canlandıran Chloë Sevigny’den alıyor. Daha önce Boys Don’t Cry’da, kadın bedenine hapsolmuş bir erkeğe aşık olan Lana karakteriyle Oscar’a aday gösterilen Sevigny, yine alışılmışın dışında bir proje olan, çok eşli bir evliliği konu alan Big Love’daki performansıyla da Altın Küre kazanmıştı. 

Çağdaş bağımsız filmlerin kraliçesi olarak anılan Sevigny’nin projeyle ilgili tek endişesi varmış: “Neden cinsiyet değiştirme aşamasında olan bir transseksüelle değil de bir kadınla çalışmak istediklerini sordum. Yapımcılar doğru kişiyi bulamadıklarını söylediler. Bence bu karakteri canlandırmak çok büyük bir toplumsal sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Kimseyi gücendirmek ya da prototipler yaratılmasına neden olacak bir şey yapmak istemiyorum. Bu karakteri hakkıyla canlandırmak istiyorum.” 

YAYIN GÜNÜ: 1 KASIM PERŞEMBE
YAYIN SAATİ:  23.00/ YENİ DİZİ

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template