♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ya Ölümden Sonra Yaşam Varsa?

Ölü Kelebeklerin Dansı, müzisyen ve edebiyatçı kimliğiyle tanıdığımız Hüsnü Arkan’ın ilk romanı. Hüsnü Arkan’ın dinleyicileri şarkılarındaki sakin ve huzurlu sesin, Arkan’ın edebiyatına da yansıdığını görecekler. İnsan ruhuna ve yaşananlara incelikli bir bakış, akıcı bir anlatım ve sade bir dil Arkan’ın kitaplarının ortak özelliği olarak karşımıza çıkıyor. 

Yazarın, Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından okura sunulan ilk kitabı Menekşeler, Atlar, Oburlar’dı. Ardından ise kısa sürede üç baskı yapan son kitabı Mino’nun Siyah Gülü, Hüsnü Arkan’ın Deniz Gezmiş ve arkadaşları için bestelediği 5 Mayıs şarkısının cdsi ile birlikte okura sunulmuştu. 1960’lı yıllarda Ege’de başlayan ve 12 Eylül’ün fonunda gelişen kırık bir aşk hikâyesini, bir ailenin yaşanmışlıklarının o ailenin kadınlarının gözünden anlatmıştı yazar. 

Kırmızı Kedi Yayınevi bu kez, Hüsnü Arkan’ın ilk kitabını okurla buluşturuyor. Ölü Kelebeklerin Dansı’nda öldükten sonra anılarını yazmaya karar veren bir anti kahramanın serüvenini anlatıyor. Bir yandan okuru düşsel bir dünyanın içine çeken Arkan, diğer yandan yaşam ve ölüm üzerinde bir varoluş sorgulamasına girişiyor.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template