♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Soul Sacrifice : Carpe Mortem [Ada Müzik]

Bu albümü, cd’nin kapağını görmeden dinleseydim bunun bir Türk grubu olduğunu tahmin edermiydim; sanırım edemezdim. Türkiye standarlarının çok çok üstünde hele ki death metal grubu için oldukça başarılı albüm olmuş. Kayıt aşamasından parçaların düzenlemesine albüm kapağına kadar çok profosyonel bir çalışma. Başta albümün miksajı ve masteringi metal camiasının yakından bildiği İsveç’li müzisyen Dan SWONÖ’ye ait. Eminim artık Türk grupları şunu bir kez daha anlamışlardır. Ne kadar iyi solo atarsan at ne kadar iyi müzik yaparsan yap kayıt ve masteringi kötü ise sonuç tam bir fiyaskoya dönüşüyor. Albüm sağlam bir produksiyon, zira grubun klibini İsveç'li yönetmen Daniel Larsson Satari çekmiş ve kartonetteki fotograflar Okan BAYÜLGEN’e ait. 

Albümde, ikisi enstrümantal ikisi Türkçe olmak üzere toplam 12 parça yer almakta. Bunların yanında, bir de hoş sürpriz yer alıyor. Bir Pentagram klasiği olan ‘’Fly Forever’’ yorumu var ki, benim gibi 90’lı yılların ilk dönemlerini yaşamış olanlar, eminim duygulanacaktır. Ama gönül isterdi ki bu parçada Ogün ŞANLISOY ile düet yapılsaydı. 

Grubun yaptığı müziğe gelince; yer yer melodik death metal hatta yer yer İsveç Death Metal yapısını barındırsa da bazen de vasatlığa kaçmadan modern öğeler taşımakta. Albümde tek eleştiriceğim bir nokta var ki darbuka, violin gibi enstrümanların metal müzikte kullanımın kolay olduğu sanılıp kullanılması… Grupta diğer Türk grupları bu hataya düşmüş ve darbuka ve violini gereksiz yere vede bence kötü kullanmış, keşke kullanmasalarmış. Soul Sacrifice’ın önü çok açık, önümüzdeki günlerde bir çok festival de isimlerini duyarsanız şaşırmayın. Bir mini Türkiye turnesi de yapmaları da kaçınılmaz. 

Albümle ilgili söylemem gereken son şeylere gelince; albüm Ada Müzik tarafından Türkiye‘de yayınlanmadan önce (underground piyasayı takip edenler bilir) dünyaca ünlü Alman firma Massacra tarafından yayınlandı ve tüm dünyaya dağıtılmakta. Ben şimdiden bir distro da Soul Sacrifice adına rastladım. Ada müzik’e özellikle de Bülent Forta’ya sonsuz teşekkürler. Onlar grubu desteklemeseydi albüm Türkiye‘de yayınlanmayacak ve kendi grubumuzun albümün Almanya’dan edinmek zorunda kalacaktık. Yıllar önce Asafated’e verdiği desteği Soul Sacrifice’a veren Ada Müzik, umarım bu desteğin devamını yeni örneklerle getirir.

Sana gelince ey okuyucu! Yıllardı Türk gruplarını eleştirirsin, işte al sana zımba gibi albüm… Sakın ola ki, albümü internetten indirme! Çünkü bu albümde çok büyük emek ve masraf var… Albümü herhangi bir müzik marketten edinerek bu emeğe saygını gösterebilirsin…

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template