♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Yeni Şarkı: Kırıka "Cigara"

İlk albümleri Kaba Saz ile deniz rüzgarları estiren, şehirli halk türküleri yapmaya kendini adamış Kırıka’nın ikinci albümü Sonbahar'da raflarda olacak. Albümden önce ise albümde de yer alacak olan “Cigara” adlı parça dijital single olarak yayınlandı.

Geleneksel olan ile yeni olanı bağdaştırmak, her ikisini de içine sindirmek, iğreti olandan kaçınmak.. Kırıka geleneksel formlar üzerinden "yeni" şarkılar üretirken bu kavramlar üzerine kafa yoruyor. Böylece köklerinde buldukları müzikal gelenekleri yaşatmayı umut ediyorlar. 2008 yılında yayınlanan albümleri Kaba Saz’da bu umudun ilk adımını atan Kırıka yoluna dijital bir single ile devam ediyor: Cigara...

Cigara, Kırıka’nın Sonbahar'da yayınlanacak olan ikinci albümünden bir parça. Lirik ironinin ustalarından 18. yy şairi Jules LaForgue tarafından yazılan ve Orhan Veli tarafından Türkçe’ye çevirilen şiir Hayyamvari bir kinaye içeriyor. Bu dünyada yaşanan sıkıntılardan sıyrılmak için bir “cigara” yakan, sokakta yüzünde bir gülümseme ile gördüğümüz “şarapçıları” anımsatan birinin ağzından, muzip bir yaklaşımın arkasına sığınarak dünyevi ve uhrevi diyarlar arasında bir karşılaştırma yapılıyor. 

Öndinlemeyi beğenenler şarkıya burdan ulaşabilir...




Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template