♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Tepenin Ardı, Perdeyi Berlin Film Festivali'nde Açıyor


Tarihçi, film eleştirmeni ve kısa filmci Emin Alper’in ilk uzun metrajlı filmi Tepenin Ardı, 9-19 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenecek 62. Berlin Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Tepenin Ardı Berlin Film Festivali’nin genç sinemacılara ayrılan Forum bölümünde gösterilecek.

Çekimleri geçtiğimiz Ağustos ayından Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Balkusan Köyü yakınlarındaki bir boğazda tamamlanan Tepenin Ardı, western filmlerini andıran mekan kullanımı ve atmosferiyle, gerilim tonu yüksek bir aile dramını anlatıyor.

Ailesiyle ve çevresiyle yaşadığı sorunlarla yüzleşmek yerine, tüm sorunların sorumlusu ilan edilebilecek bir düşman, bir günah keçisi yaratan maço erkek kültürünün trajedisini anlatan filmde Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Banu Fotocan ve Furkan Yener rol aldılar. Filmde profesyonel oyunculara, Ermenek ve Balkusan’dan seçilen Şevval Kuş ve Sercan Gümüş eşlik etti.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği alan Tepenin Ardı’nı Ermenek’te de, her yıl Türk Dil Bayramı’nın düzenlendiği Balkusan köyündeki Balkusan Karamanoğlu Mehmet Bey Dil ve Kültür Derneği, Ermenek ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı, Ermenek Belediyesi ve Ermenek Selçuklu Oteli tarafından desteklendi.

Sinopsis: Faik, Orman İşletmesi’nden emekli olduktan sonra yaşadığı kasabanın yaylasında babadan kalma bir araziyi işlemeye ve burada ufak bir keçi sürüsü beslemeye başlamıştır. Araziye bakmak üzere bir ortakçı yörük ailesiyle anlaşmıştır. Bir Ağustos günü Faik’in oğlu Nusret, iki torunu Zafer ve Caner birkaç günlük tatil için dedelerini yaylada ziyarete gelir. Oğlu ve torunları geldiği esnada Faik karşı tepenin arkasında çadır kurmuş yörüklerle amansız bir kavgaya tutuşmuştur. Keçilerini otlatmak için arazisine sokan komşu yörüklere çok öfkelenen Faik, sürüden bir keçiyi alıkoymuştur. Bu keçiyi kesip akşam ailenin bir araya gelmesi şerefine bir ziyafet vermek ister. Fakat aile buluşması, hem Faik’in ailesi içindeki, hem de ortakçı aile ile aralarındaki bazı sorunları su yüzüne çıkartır. Faik, yörüklere duyduğu düşmanlık, bu sorunların üstünü örtüp, yörüklere karşı hep beraber bir sürek avına çıkmalarını sağlar. Faik yörükleri günah keçisi yapmayı başarmıştır, fakat yarattığı öfkeyi kontrol edebilecek midir?

EMİN ALPER:
1974 yılında Konya’da doğan Emin Alper Boğaziçi Üniversitesi’nde iktisat ve tarih eğitimi aldıktan sonra, yine Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde Modern Türkiye Tarihi üzerine doktora derecesini aldı. Rıfat (2006) ve Mektup (2005) adlı kısa filmleriyle tanınan Emin Alper, Rıfat ile 2008 yılında Bükreş Uluslararası Film Festivali’nde en iyi kısa film ödülünü aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde dersler veren Emin Alper aynı zamanda senaristlik yapmaktadır. Sinema ve siyaset üzerine yazıları Tarih ve Toplum, Birikim, Mesele, Altyazı ve Görüntü gibi çeşitli dergilerde yayımlanmıştır. Tepenin Ardı ilk uzun metrajlı filmidir.




Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template