♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

CBS'in Modern Sherlock Holmes Planı, BBC'yi Kızdırdı

Hafta içinde CBS’in yaptığı açıklamayla netlik kazanan yeni Sherlock Holmes uyarlaması, BBC’yi kızdırdı.

CBS’in modern Sherlock Holmes uyarlamasında öykünün günümüz New York’unda geçmesini planladığı ve dizinin adının “Elementary” olduğunu açıklamasının ardından pilot bölüm için siparişini de vermişti.

Medium’un senaristi Robert Doherty’nin yazacağı senaryonun 2012 sonbahar sezonunda yayına girecek şekilde hazırlandığı açıklanmıştı. Lakin proje hakkında ilk duyuru bu değildi, Eylül ayında ilk kez duyulan proje BBC One’ın dizisi Sherlock’un yapımcısı tarafından benzerliğe atıfta bulunarak açıklanmıştı. Bu ilk açıklamayla başlayan tartışma, CBS’in resmi açıklamasından sonra daha da büyüdü.

CBS’in pilot bölüm siparişi verdiğini açıklaması, BBC America yönetimini kızdırdı. Eleştirmenlerin de kopyalama girişimi tanımlamasıyla destek vermesinin ardından, kanal yönetimi sert bir tavır alarak öfkelendi.

BBC America’nın önemli dizisinin taklit edilme girişiminden rahatsızlık duyan kanal yönetimi, durumu para kazanmak adına fırsattan yararlanma ve bariz kopyalama girişimi olarak adlandırarak, “Biz muhteşem Sherlock'un değerini yükseltmeye ve kalitesini üst düzeyde tutmaya çalışırken bu girişim Holmes'un değerini azaltmaya yönelik''

CBS’in bu açıklamaya cevabı ise bunu doğrular nitelikte geldi… “Sherlock'un başarısı, Elementary'i hayata geçirmemizde en önemli faktör. Süprizler, umulmadık gelişmeler ve muhteşem geri dönüşlerle modern versiyonun izleyicilere heyecan vereceğine inanıyoruz. Kadroda Amerikan yüzleri görmek istiyoruz”

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template