♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

HBO'dan Saçma Karar: Üç Dizi İptal

Dizi dünyasının en önemli kanallarından HBO, ilginç bir kararla bünyesindeki üç dizinin devam etmeyeceğini açıkladı. Hemen hemen aynı dönemde başlayan ve bağımsız kanadın temsilcisi olan Hung, How to Make it in America ve Bored to Death’in ekran macerası bitmiş oldu. Üç dizi de bu yıl içinde sezon finallerini yapmış, kanaldan gelecekleri hakkında bir açıklama gelmemişti. Kanaldan yapılan açıklamaya göre herhangi bir ek bölüm yada yeni sezon siparişi söz konusu olmayacak.

Öğretmenlikten kazandığı parayla zar zor geçinen bir adamn, ikinci iş fırsatı için gittiği kursta tanıştığı bir kadınla önce arkadaş sonra da iş ortağı olmasını anlatan Hung, bir jigolo ile kadın pezevenginin maceralarını üç sezon boyunca sürdürmüştü. İlginç konusu ve karakterleriyle iyi bir kara mizah dizisiydi.

Hem oyuncu kadrosu, hemde konusu orijinal olan Bored to Death ise, başarılı bir ilk romandan sonra devamını getirmeyen bir adamın, sevgilsi terkedince kendini içkiye vurup gerçeklerle yüzleşmek için kendine başka bir dünya kurmasını anlatıyordu. Okuduğu dedektiflik romanlarının etkisiyle kendini dedektif olarak tanıtıp aldığı işlerin artmasıyla işlerin çığrından çıkması ilginç maceralar doğuruyordu. Ki bu maceralar üç sezon boyunca sürdü. Reytinglerin bir türlü istenen seviyeye gelmemesi, hayranların sadece belirli bir kitlede kalması dizinin sonunu getirdi.

How to Make it in America ise kendine özgü anlatımıyla, sıkmadan kendini izleten bir diziydi. İki arkadaşın New York’ta parayı ve başarıyı yakalama uğruna yaptıkları iş denemeleri anlatılıyordu. İlk sezonu başarılı geçiren dizinin ikinci sezonu beklenen reytingleri getirmeyince dizinin de sonu gelmiş oldu.

Açıkçası üç dizi de tamam muhteşem değillerdi ama kanalın yapısına uyan farklı dizilerdi ve gayet güzelde izleniyorlardı. Ortalık polisiye kaynarken iptal olmaları kötü oldu… Kablolu kanalın reyting uğruna üç güzelim diziyi harcaması insafsızlık oldu.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template